Най-голямото учение в историята на НАТО започна днес във въздушното

...
Най-голямото учение в историята на НАТО започна днес във въздушното
Коментари Харесай

Започна най-голямото ВВС учение в историята на НАТО

Най-голямото обучение в историята на НАТО стартира през днешния ден във въздушното пространство на Германия. То ще продължи 9 дни и се чака да докара до закъснения на цивилен полети.

В интернационалното обучение на военновъздушните сили вземат участие 250 самолета от 25 страни. Маневрите ще продължат девет дни - от 12 до 23 юни, като са планувани общо 2000 полета.

В тях ще вземат участие 10 000 души. Основните места на осъществяване са военните бази в Германия - Ягел, Хон и Вунсторф.

" Учебната зона Изток " е ситуирана над огромни елементи от Източна Германия. Тук на гражданските самолети е неразрешено да летят от 10 до 14 ч. всеки понеделник до петък до 23 юни. Според представителя на пресслужбата летище Рощок-Лааге не се чакат съществени последици за въздушния трафик. Въпреки това ръководителите на полети и политиците в цяла Германия чакат ограничавания и безпорядък на летищата поради ученията Air Defender.

По утопичен сюжет участниците в маневрата би трябвало да упражняват отбиване на противников войски, които желаят да завладяват пристанището на Рощок. По принцип обаче няма да има полети на ниски равнища над огромни градове, съобщи представител на Бундесвера. Може да се чака нараснал звук от въздухоплавателни средства. Понякога във въздушното пространство над Рощок се движат по едно и също време до 60 самолета.

Сценарият на огромната маневра симулира война против съюза от Изток, само че не загатва категорично Русия.

Единствената зона за ниски полети за учението е над Мекленбург-Предна Померания и елементи от Бранденбург. Тя се простира на изток от Рощок и Пархим до Волгаст, на север до пристанище Мукран и на юг до Нойстрелиц. Тук маневрите за зареждане с гориво във въздуха могат да се следят и от земята. Според Бундесвера над обитаемоте места ще се поддържа най-малко височина от 150 метра от земята.

Германските въоръжени сили признават, че над Мекленбург-Предна Померания и в доста елементи на Германия ще бъде шумно. Като цяло в небето ще има доста по-голям въздушен трафик - макар че огромна част от учението ще се организира над Балтийско море. Не е ясно къде маневрите за презареждане с гориво и другите придвижвания на самолетите могат да се следят най-добре от земята: обособените маневри са секретни и водачите научават за задачата си едвам по време на учението.

Вероятно ще има по-голям въздушен трафик към Лааге и вероятно от Варнемюнде на изток над Балтийско море и във всеки случай в зоната на ниските полети.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР