Най-голямото българско предприятие за индустриални минерали Каолин“ отбеляза 100 години

...
Най-голямото българско предприятие за индустриални минерали Каолин“ отбеляза 100 години
Коментари Харесай

„Каолин“ отбеляза 100 години от създаването си

Най-голямото българско дружество за индустриални минерали „ Каолин “ означи 100 години от основаването си с богата празнична стратегия късно нощес. Тържеството се организира в гр. Сеново, община Ветово, а измежду гостите на събитието беше и регионалният шеф на Русе Данаил Ковачев. Той удостои екипът и управлението на компанията със знака на регионалния шеф, като наградата бе връчен на основния изпълнителен шеф на „ Каолин “ доктор Волф Харлфингер. Високото отличие бе връчено за значителния принос на компанията към икономическото и обществено развиване на района. Припомняме, че „ Каолин “ обезпечава работа на над 1200 души от страната, като повече от 650 са заетите от района. Индиректно предприятието дава работа на още близо 1200 индивида от България, поради обслужващите компании, с които работи всекидневно. От 2013 година „ Каолин “ е част от немската група “Кварцверке ”, чийто бизнес е рандеман и обогатяване на минерални първични материали. Създадена преди повече от век като фамилна компания със седалище гр. Фрехен, Германия, през днешния ден тя има повече от 20 предприятия в Европа с 3500 чиновници. С придобиването на „ Каолин “ групата уголемява активността си в България, Сърбия и Украйна и става един от водещите производители на минерални първични материали в Европа. Снощи бе маркирана и 10-ата годишнина от присъединението на „ Каолин “ към групата „ Кварцверке ”. Интересен факт е, че „ Каолин “ създава и продава над 2 милиона тона годишно индустриални минерали, които са значими за редица браншове от европейската стопанска система.

„ Високо правя оценка приноса Ви за постигането на интензивен и резистентен стопански напредък в района. Вие за следващ път потвърждавате, че област Русе е измежду верните места за правене на бизнес и привличане на вложения в браншове с добавена стойност “, съобщи Ковачев в приветствието си към мениджмънта на компанията. Областният шеф означи, че той и екипът му високо ценят освен финансовите измерения на вложенията на компанията, само че и сериозния принос, който имат в областта на корпоративната обществена отговорност. „ Благодаря Ви за взаимната работа в региона на професионалното обучение и дуалното образование и Ви убеждавам, че в лицето на управлението на Областна администрация ще продължите да срещате цялостна поддръжка за реализация на бъдещите си планове. Поздравления за това, че тук давате късмет за развиване на висококвалифицирани фрагменти в един от най-значимите браншове на родната стопанска система. Вярвам, че с помощта на взаимните старания, които поставяме, изразяващи се най-много в ефикасния разговор сред институции и бизнес, общите триумфи ще бъдат още по-големи и отсега нататък. Постигането на ноу-хау, използването на нови управнически походи и построяването на работещо партньорство сред бизнеса и обществото е поръчител за качествена капиталова среда и сигурна обществена система “, добави още Ковачев. Той пожела на управлението и екипа на „ Каолин “ и „ Кварцверке “ здраве, мотивация и нови покорени върхове „ Бъдете новаторски и поддържайте присъщия си висок професионализъм “, сподели регионалният шеф.

От своя страна доктор Волф Харлфингер също приветства присъстващите и показа някои от водещите цели пред компанията. Той дефинира двете годишнини като извънреден миг и благодари на създателите на компанията, като ги дефинира като смели бизнесмени и пионери в тази сфера. „ Когато вземем решение да влагаме, това е ангажимент за десетилетия. Този метод ни прави предвидим, благонадежден и резистентен сътрудник “, сподели още той.

„ Каолин “ е най-старото настоящо минно дружество в България, учредено на 6 май 1923 година От тогава до през днешния ден производството не е спирало. Продуктовото портфолио обгръща близо 200 разновидности на главните създавани индустриални минерали – кварцов пясък, обогатен каолин, шамот, варовик, доломит, фелдшпат, глина. Предприятието разполага с най-модерната в Европа линия за преправка на каолин.

На тържественото събитие участваха представители на държавната и локална власт, бизнеса и неправителствения бранш. Сред тях бяха кметовете на Ветово и Сливо поле надлежно доктор Мехмед Мехмед и Валентин Атанасов, националният представител Ализан Яхова, както и шефът на Регионална дирекция „ Автомобилна администрация “ Венцислав Шахънов. На събитието участваха и изпълнителните шефове на „ Каолин “ Димитър Ангелов и Ивайло Тиманов, други представители на мениджмънта, както и Рупрехт Линдеман-Берк.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР