Най-голямата златодобивна компания в света Newmont, е добила 1,29 милиона

...
Най-голямата златодобивна компания в света Newmont, е добила 1,29 милиона
Коментари Харесай

Най-голямата златодобивна компания в света съкращава производството си


Най-голямата златодобивна компания в света Newmont, е добила 1,29 милиона унции злато през третото тримесечие на 2023 година, което е с 13% по-малко от същия интервал година по-рано.

От управлението на компанията разясняват, че имат намерение да преразгледат индустриалната си прогноза за настоящата година. Това се прави, като се има поради въздействието на стачката в Penasquito, понижението на произвеждане в взаимните предприятия, които Newmont не управлява (Nevada Gold Mines и Pueblo Viejo), както и в рудника Ahafo.

Първоначално Newmont смяташе да създаде за годината 5,7-6,3 милиона унции злато със междинна борсова цена от 1150-1250 $ за унция, а в този момент прогнозата е понижена до 5,3 милиона унции, само че с цена от 1400 $ за унция.

Новата прогноза за годината не включва индикаторите на компанията Newcrest, сливането с която Newmont чака да завърши до края на ноември.

Акционерите на австралийската Newcrest на 13 октомври утвърдиха сливането с най-голямата златодобивна компания в света Newmont, На 11 октомври договорката беше утвърдена от акционерите на Newmont.

Съгласно изискванията на договорката, акционерите на Newcrest би трбвало да получат по 0,4 акции на Newmont на акция, както и специфичен дял в размер на $1,1 на акция. Сега, като се вземе поради спадът в котировките на акциите на Newmont, договорката се прави оценка на към 15 милиарда $, и тя е най-голямата в бранша.
 Защо централните банки по света изкупуват златото
Защо централните банки по света изкупуват златото

Кои в този момент са десетте страни с максимален размер на златните си запаси
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР