Най-голямата в света компания за контейнерни превози Мерск (Maersk) временно

...
Най-голямата в света компания за контейнерни превози Мерск (Maersk) временно
Коментари Харесай

Мерск спира всички контейнерни превози до и от Русия

Най-голямата в света компания за контейнерни транспорти " Мерск " (Maersk) краткотрайно ще спре всичките си транспорти до и от Русия в отговор на западните наказания против Москва след нахлуването й в Украйна, заяви компанията във вторник, представена Ройтерс.

Maersk Line или Maersk SeaLand е датска интернационална компания за контейнерни транспорти и най-голямото настоящо дъщерно сдружение на датския бизнес конгломерат - Maersk Group.

Този ход следва сходни решения на основаната в Сингапур компания за контейнерни транспорти Ocean Network Express (ONE), немската Hapag Lloyd HLAG.DE и основаната в Швейцария корабна група MSC.

Спирането, обхващащо всички съветски пристанища, няма да включва хранителни артикули, медицински и филантропични доставки, допълват от " Мерск ".

" Тъй като стабилността и сигурността на нашите интервенции към този момент са директно и индиректно наранени от глобите, нови резервации на Maersk за и от Русия ще бъдат краткотрайно прекратени ", се показва в изказването на " Мерск ".

Ройтерс показва, че компанията оперира по контейнерни направления до Санкт Петербург и Калининград в Балтийско море, до и от Новоросийск в Черно море и до и от портовете „ Владивосток “ и „ Восточний “ на източното крайбрежие на Русия.

Maersk също по този начин има 31% от съветския пристанищен оператор Global Ports, който ръководи шест терминала в Русия и два във Финландия. Акционерите в Global Ports са и съветската държавна нуклеарна компания " Росатом " и съветският предприемач Сергей Шискарев.

" С съветския пристанище оператор Global Ports търсим по какъв начин да се съобразим с непрестанно разрастващите се наказания и ограничавания и приготвяме вероятни последващи стъпки “, допълниха от " Мерск ".

Базираната в Копенхаген компания има към 500 чиновници в Русия. Миналата седмица тя краткотрайно спря всички пристанища в Украйна, като има към 60 чиновници в Одеса.
ТЕМА преди 10 минути 89 преди 19 минути 467 преди 31 минути 313
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР