Най-голямата термална слънчева централа в света в южна Австралия. Проектът

...
Най-голямата термална слънчева централа в света в южна Австралия. Проектът
Коментари Харесай

Австралия строи най-голямата термална соларна централа в света

Най-голямата термална слънчева централа в света в южна Австралия. Проектът е на стойност 650 милиона $ планува 150-мегаватова генерираща мощ. Той получи преди дни утвърждение от страната, а строителството ще стартира през идните месеци.

Проектът е дело на калифорнийската компания SolarReserve. Когато новото енергийно оборудване проработи, то ще обезпечава електричество за към 90 000 жилища и ще генерира 500 гигаватчаса годишно.

Термалната слънчева електроцентрала в Южна Австралия ще има кула, която ще стои в центъра на голямо поле от слънчеви огледала, известни като хелиостати. Тези огледала ще отразяват слънчевите лъчи към кулата. В основата й ще има батерия за предпазване на топлинната сила благодарение на стопена сол. Тази сила ще основава пара, която ще задвижва парни турбини, произвеждащи електричество. След като бъде приключена, електроцентралата ще понижи еквивалента на 200 000 тона излъчвания на въглероден диоксид годишно.

Заводът ще бъде ситуиран на към 30 километра северно от Порт Августа в Южна Австралия - район, който постоянно се явява по международните медии заглавия, когато става дума за енергийно развиване. В съдействие с Telsa мястото към този момент стана дом на най-голямата единична батерия в света, способна да обезпечи сила за 30 000 жилища, напомня GreenTech.

" Щатът предприе редица позитивни стъпки към по-голяма енергийна самостоятелност, които в действителност стартират да се изплащат. И към този момент е постигнал задачата си за 50% възобновима сила - съвсем десетилетие по-рано от плануваното ", споделя Натали Колард, изпълнителен шеф на Съвета за чиста сила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР