Най-голямата спортна проява по ориентиране за годината БГ-О-ФЕСТ 2020 ще

...
Най-голямата спортна проява по ориентиране за годината БГ-О-ФЕСТ 2020 ще
Коментари Харесай

БГ-О-ФЕСТ 2020 - петдневен празник на ориентирането

Най-голямата спортна демонстрация по насочване за годината БГ-О-ФЕСТ 2020 ще се организира от 29 юли до 2 август. В рамките на фестивала ще бъдат проведени две от най-престижните надпревари в този спорт – Купа „ Шуменска цитадела – СиВен “ и 44-тото издание за Купа „ България “. Състезателният център се намира в гр. Шумен на паметника „ 1300 години България “.

Домакините чакат състезатели от над 50 клуба от цялата страна, както и посетители от Финландия, Чехия, Украйна, Турция и други

Първият старт ще бъде даден на 29 юли (сряда) от 15:30 часа за купа „ Шуменска крепост- СиВен “. Петък сутринта от 11:00 стартират стартовете за купа „ България “. Официално проявата ще бъде открита на 31. 07 (петък) в 19 часа в региона на спортния център.

Организаторите са се постарали да предложат провокации за всеки един участник, като маршрутите ще бъдат налични за класове на възраст и пол от Ж/М 10 до Ж/М 85+. Ще има и две OPEN категории, с друга трудност на маршрутите: “Отворен лесен” с по-достъпни и по-кратки направления, подобаващи за любопитни родители, почитатели и фенове и “Отворен труден”, който е с по-висок клас на дължина и компликация. Няма да бъдат забравени и най-малките - децата, за които ще има разнообразни занимания по време на цялото съревнование.

Почетни посетители ще бъдат кметът на гр. Шумен- Любомир Христов и почетният ръководител на БФОриентиране Атанас Георгиев.

Изключително огромно внимание е отделено от уредниците за съблюдаване на противоепидемичните условия за битка с Covid-19, като са обезпечени нужните осведомителни табели, дезинфекциращи средства и отстояния сред участниците.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР