Най-голямата швейцарска банка UBS отчете във вторник нетна печалба от

...
Най-голямата швейцарска банка UBS отчете във вторник нетна печалба от
Коментари Харесай

Отчетът на UBS успя да надмине очакванията на анализаторите

Най-голямата швейцарска банка UBS регистрира във вторник чиста облага от 1,3 милиарда шв. франка (1,31 милиарда долара) за второто тримесечие на 2018 година, надминавайки упованията на анализаторите, откакто вероятностите пред световния стопански напредък са обезпечили поддръжка на пазарите, оповестява Ройтерс.

Швейцарският заемодател съобщи, че 9-процентовото нарастване на чистата облага за тримесечието е над медианната оценка за чиста облага в размер на 1,044 милиарда франка в анкета на Ройтерс. Печалбата преди налозите се е нараснала с 12% до 1,7 милиарда франка по отношение на прогнозата от 1,418 милиарда франка.

Стабилното развиване на главния ѝ бизнес с ръководство на благосъстоянието и растежът на капиталовото банкиране е подкрепило резултатите за тримесечието, съобщи основаната в Цюрих банка.

Отделът за ръководство на благосъстоянието бележи чисти изходящи потоци за 1,2 милиарда франка поради по-високите сезонни изходящи потоци, свързани с налозите, в размер на към 4,62 милиарда франка в Съединени американски щати. Друга причина е приключването на 4,4 милиарда франка в Северна и Южна Америка вследствие на корпоративната стратегия за шерване на чиновници.

„ Перспективите пред световния стопански напредък не престават да обезпечават поддръжка на пазарите, въпреки че продължаващите геополитически напрежения и възходящият протекционизъм отслабиха доверието на вложителите и остават опасност “, съобщи банката.

Кредиторът сподели още, че чака лихвените проценти върху щатския $ да се вдигнат последователно, което евентуално ще поддържа чистите доходи от лихви на световния ѝ бизнес за ръководство на благосъстоянието.

UBS съобщи, че провизиите ѝ за правосъдни, регулаторни и сходни въпроси към края на второто тримесечие възлизат на 2,44 милиарда франка, което е малко над сумата от 2,33 милиарда франка от края на март.

През юли UBS подписа съглашение, според което банката ще заплати 850 млн. $, с цел да постави завършек на дело, обвързвано с обезпечени от жилищни ипотеки скъпи бумаги. Значителна част от тази сума ще бъде поета от трети страни, които са компенсирали банката, съобщи UBS.

Кредиторът удостовери и задачите си за 2020 година /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР