Най-голямата сделка по Черноморието с пловдивски участници бе продажбата на

...
Най-голямата сделка по Черноморието с пловдивски участници бе продажбата на
Коментари Харесай

Първо спечели плажа, после взе целия Слънчев ден

Най-голямата договорка по Черноморието с пловдивски участници бе продажбата на курортен комплекс „ Слънчев ден ”, дългогодишна благосъстоятелност на Георги Гергов. Тя се случи през октомври предходната година, само че и до момента не е ясна цената на придобиване на комплекса. Купувач е Ангел Палийски, който до неотдавна се свързваше най-често със спортните вести, тъй като бе дълготраен президент на футболния клуб " Ботев " - Пловдив. Неговата компания " Амадеус Ей Си Джи " ООД със съдружници Георги Карадимов и Сашо Шилегов изкупи „ Съни тур ”, което пък бе мажоритарен акционер в курортното сдружение.

Сделката напълно не е станала " от през днешния ден за на следващия ден ", тъй като още през месец май м.г. точно " Амадеус Ей Си Джи " завоюва концесията на плажа " Слънчев ден " пред хотелите в курорта. Концесията е за период от 15 години и съгласно контракта таксата за един чадър и за един шезлонг в зоната за платени плажни такъми би трябвало да е по 8 лева Размерът на годишното концесионно заплащане е 302 969 лева без Данък добавена стойност, оповестиха от Министерски съвет. Предвидените вложения за възстановяване на пешеходния достъп до морския плаж и за указателни табели с спомагателна информация са в размер на 74 244 лева Концесиите на плажни линии не е нова активност за Палийски. Чрез друга своя компания „ Сънинвест ”до края на 2015 година той управляваше северния плаж в Слънчев бряг. Там съдружници бяха компании на редица хотелиери, измежду които Арабаджиеви, Румен Чандъров, Сава Чоролеев и други През 2017 година обаче компанията е отстранена поради голям брой нарушавания.

За 2017 година " Слънчев ден " е на загуба с малко над 2 млн. лева, а за 2018 година - 16 млн. лева, само че тя в огромната си част се дължи на финансови разноски около множеството трансформации през годината и строителството на два напълно нови хотела. За сметка на това курортното сдружение е отчело 18 млн. лева облага от преоценки на парцели и по този начин излиза на 2 млн. лева позитивен изчерпателен приход за предходната година, сочат финансовите данни.

Тук още върви 10% отстъпка за ранни записвания, които са удължени до 31 май. По информация от корпоративния уебсайт хотел " Мираж " има 364 кревати, а хотел " Палас " - 344. Комплексът е един от дребното по родното Черноморие, където има въздух, зеленина и успокоение.

Междувременно Палийски напазарува първокласен хотел и в планинския туристически бранш - " Ястребец " на Боровец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР