Най-голямата причина американците да не могат да спазят бюджета си

...
Най-голямата причина американците да не могат да спазят бюджета си
Коментари Харесай

Една голяма причина американците да са бедни и дебели

Най-голямата причина американците да не могат да спазят бюджета си и да харчат повече, в сравнение с изкарват, е вечерята в ресторант, показва скорошно проучване на финансовата компания Principal, представено от MarketWatch. Почти един от трима американци показват точно това.

Друго проучване, на Fidelity, споделя, че най-голямата дребна финансова неточност, която американците признават, е ходенето по заведения за хранене прекомерно постоянно.

Правителствени данни сочат, че американците харчат по $3 500 на година през 2018 година Изследване на Gallup пък демонстрира, че шест от 10 американци вечерят в ресторант най-малко един път седмично, а 16% - повече от три пъти. Една от аргументите това да тежи толкоз на бюджета е, че хората не преценят вярно какъв брой ще им коства това, съгласно проучване от 2017 година В рамките му респондентите са помолени да дадат прогноза какъв брой ще изхарчат при започване на 2-седмичен интервал, а по-късно още един път и в средата му. И бюджетът скача от $18 до $55.Вечерята на открито освен вреди на спестяванията, само че и на фигурата. Според друго проучване от 2015 година, американците гълтам с по 200 калории повече в ресторант, в сравнение с у дома.

Като резултат, съвсем трима от всеки четири в Америка в този момент са или с наднормено или със свръхнаднормено тегло. И това също коства скъпо: $1 429 повече, в сравнение с за хората с обикновено тегло.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР