Най-голямата подкрепа за Република Северна Македония от държавите-членки на НАТО

...
Най-голямата подкрепа за Република Северна Македония от държавите-членки на НАТО
Коментари Харесай

Бивш македонски премиер: От всички членки на НАТО, България ни подкрепи най-много

Най-голямата поддръжка за Република Северна Македония от държавите-членки на НАТО идваше от България. Това съобщи пред NOVA някогашният македонски министър председател Владо Бучковски.

Тази седмица събитията в страната се развиха с невиждана скорост. Само за дни беше подписан Протоколът за участие в Алианса и неотложно последва промяната на името на западната ни съседка.

„ Това беше историческа седмица за нас. Всичко оттук насетне ще бъде по-различно. Сигурността е обезпечена. И освен това – отворени са вероятностите за развиване на Република Северна Македония. Платихме висока цена, само че явно това беше нужно след онази случка с антиквизацията, която стартира с смяната на ръководството през 2006 година ”, съобщи Бучковски пред камерата на „ Събуди се ”.

Той акцентира, че макар, че страната е дребна и има дребна войска, тя е взела участие в задачите на НАТО през последните 15 години.

„ И НАТО в Македония печели по-голяма непоклатимост на южното крило ”, сподели още експремиерът.

Според него съдействието сред неговата страна и България ще се задълбочава.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР