Най-голямата по обем лизингова сделка за доставка на автобуси в

...
Най-голямата по обем лизингова сделка за доставка на автобуси в
Коментари Харесай

Столична община сключи най-голямата по обем лизингова сделка за доставка на автобуси

Най-голямата по размер лизингова договорка за доставка на рейсове в страната беше подписана сред Столична община и Сожелиз България ЕООД. Търгът е извоюван от дъщерното сдружение на Сосиете Женерал Експресбанк, в партньорство с MVB Truck&Bus Bulgaria (официален представител на MAN Truck & Bus AG) и е с 8-годишен интервал на финансиране. Сумата на лизинговия контракт възлиза на над 40 млн. лв.. Водещо събитие за Сожелиз при отпущането на лизинг за толкоз дълъг интервал е основната роля на Столичен Автотранспорт при обезпечаване на цялостната транспортна скица в София, постоянното финансово положение на принципала - Столична Община, както и типа на финансираните активи.

" Считаме, че с сегашния лизингов контракт стартираме едно дълготрайно партнъорство със Столична община, което ще е от изгода за всички страни и ще даде на жителите на София съвременни транспортни средства с извънредно ниски равнища на нездравословни излъчвания. Ще сме доста щастливи да работим дружно и отсега нататък по такива значими за града планове. " - показа Борислав Петков, шеф на Сожелиз България.

Основен мотив в поддръжка на договорката са дългогодишните партньорски връзки сред Сожелиз България ЕООД и MVB Truck & Bus Bulgaria. Важна част от контракта са гаранционното и сервизно обслужване на рейсовете. MVB Truck&Bus Bulgaria има към този момент извоюван търг за рейсове за Столичен Автотранспорт и обслужват доставените по миналата социална поръчка 126 бр. съчленени газови рейса.

Новите съчленени 18-метрови рейса с мотори на природен газ, модел MAN Lion " s City G идват в София при започване на 2019 година. Те са част от програмата за развиване на превоза и възстановяване на качеството на атмосферния въздух на Столична община.

MAN Lion " s City G са добре познати на жителите и гостите на Столицата с присъщия за рейсовете бял цвят със зелени листа. Очакваните рейсовете са нископодови, със задно ситуирани мотори, работещи на сбит природен газ (CNG). Двигателите дават отговор на еконормите Евро-6, предавателната кутия е автоматизирана с вграден ретардер за закъснение на придвижването, с климатизация в пътническия салон и кабината на лидера, с механична рампа за качване на колички за трудноподвижни лица и майки с детски колички, със система за наклоняване на рейса на спирки и със звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите. Бутилките за газ ще са от композитни материали, съобразени с последните европейски условия.

Обновяването на автобусния парк с нови транспортни средства е гаранция за понижаване на шумовите и праховите замърсявания. Счита се, че за огромните градове, качеството на въздуха е по-важно от световното стопляне т.е. първият приоритет са ограниченията за намаляването на такива излъчвания, като NOx, NO2 и фини прахови частици, като София е част от мрежата на международните столици, които работят за понижаване на нездравословните излъчвания. С осъществяването на Плана за деяние за стабилно енергийно развиване на Столична община, се цели понижаване на излъчванията на СО2 с до 20% до 2020 година.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР