Най-голямата общинска болница в Пловдив МБАЛ Св. Пантелеймон на практика

...
Най-голямата общинска болница в Пловдив МБАЛ Св. Пантелеймон на практика
Коментари Харесай

Най-голямата общинска болница в Пловдив остана без шеф след изненадващо гласуване в ОбС

Най-голямата общинска болница в Пловдив МБАЛ " Св. Пантелеймон " на процедура остана без шеф, откакто общинският съвет не утвърди преизбирането на доктор Константин Сапунджиев. Предложението бе вкарано за гласоподаване, откакто бе извършен конкурс, на който се яви само доктор Сапунджиев. Той получи висока оценка и преизбирането му се считаше за въпрос на условност, само че ръководителят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев изненадващо предложи резултатите от състезанието да бъдат анулирани, а договорът на доктор Сапунджиев да бъде преустановен и плануван нов.

Дотогава краткотрайно отпред на лечебното заведение ще застане някогашният началник на „ КОЦ-Пловдив “ доктор Красимир Вальов. Последва спор сред Илиев и зам.-кмет по опазване на здравето Амнести Тимчев - за какво се прави това предложение, поради, че е спазен законът и е извършен конкурс. Според Илиев на въпросния конкурс се е явил единствено един претендент, като по този метод не може да се приказва, че е имало конкуренция за избора. Поради това той счита, че би трябвало да бъде извършен нов подобен, само че предлагането на групата на ГЕРБ не събра нужният брой гласове. Въпреки това избирането на доктор Сапунджиев пропадна. При гласуването за одобряването му като шеф той събра 23 гласа „ за “, при нужни 26, като съветниците от ГЕРБ и Демократична България се въздържаха.

Така на процедура би трябвало да бъде разгласен нов конкурс, а на идната сесия да се избере нов краткотрайно изпълняващ длъжността. Причината е, че договорът на доктор Сапунджиев за ръководството на лечебното заведение е изминал.

По същия метод се случи и с шефа на ДКЦ-Пловдив доктор Николай Забунов, който трябваше да бъде избран отново, само че предлагането събра едвам 25 гласа и по този начин ще би трябвало да бъде извършен нов конкурс и за поликлиниката в Кършияка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР