Най-голямата музикална стрийминг услуга в света Spotify заяви, че ще

...
Най-голямата музикална стрийминг услуга в света Spotify заяви, че ще
Коментари Харесай

Spotify с поредно ключово технологично придобиване

Най-голямата музикална стрийминг услуга в света Spotify съобщи, че ще придобие Loudr.fm – основан в Сан Франциско снабдител на технология за лицензиране, който ще ѝ помогне да намира създателите на песни и да им заплаща това, което им дължи, предава Ройтерс.

Придобиването оказва помощ на компанията да адресира една от най-големите си недостатъци в своя бизнес модел – намирането и уверяването, че правоносителите получават средствата, които са им дължими за техните творби. До момента този проблем стоеше неуреден и докара даже до правосъдни каузи.

Финансовите условия на договорката - първата откогато Spotify направи непосредствено листване на борсата в Ню Йорк по-рано този месец, не са разкрити.

Spotify предходната година се сблъска със правосъден иск за изплащането на до 1,6 милиарда $ на Wixen Publishing - основана в Калифорния компания, която съставлява реализатори като Tom Petty, Neil Young, Rage Against the Machine и Missy Elliott.

Loudr е основана през 2013 година от трима съоснователи с концепцията да опрости процеса, по който музикантите, чиито песни се извършват обществено от други реализатори, да бъдат откривани, проследявани и да получават възнаграждение за така наречен „ механични лицензи “. Тук могат да влязат кавърверсиите, семплите и ремиксите.

Екипът на Loudr ще се реалокира в офисите на Spotify в Ню Йорк.

През последните години Spotify направи няколко, нормално софтуерно ориентирани придобивания, с цел да усъвършенства своята услуга. Книжата на компанията приключиха съвсем без смяна в цената борсовия ден, като в края на сесията се търгуваха за 149,10 $./ investor.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР