Най-голямата медийнат група в страната има нов главен изпълнителен директор

...
Най-голямата медийнат група в страната има нов главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Стефана Здравкова застава начело на "Нова броудкастинг груп"

Най-голямата медийнат група в страната има нов основен изпълнителен шеф в лицето на Стефана Здравкова, която преди този момент оглавяваше " Нетинфо ". За последната половин година това е трета смяна на управническата позиция в " Нова броудкастинг груп " (НБГ). И двете компании са благосъстоятелност на холдинга United Group. От компанията разясняват пред " Капитал ", че скоро ще разгласят кой ще заеме нейната позиция в " Нетинфо ".

Промяната не е напълно непредвидена, защото Дирк Геркенс съчетаваше ръководството на НБГ с позицията шеф " Програми, продукция и рекламни продажби " в медийното звено на компанията-майка United Media. Сега негов фокус ще бъде работата в United Media, само че остава и ръководител на ръководещия ръб на " Нова броудкастинг груп ". По думите на Здравкова точно с Геркенс и с основния изпълнителен шеф на United Media Александра Суботич ще разисква проектите и идните стъпки за развиването на компанията.
Кой е новият шеф
Стефана Здравкова става изпълнителен шеф на " Нетинфо " в средата на 2019 година На позицията тя отговаряше за цифровите активи на групата, като измежду достиженията ѝ от компанията показват продължаващия напредък на електронната поща abv.bg и уеб страницата nova.bg и я дефинират като основна фигура в цифровата промяна на НБГ.

Преди малко повече от година, откакто холдингът United Group закупи НБГ, в портфолиото си добави и редица печатни издания, част от издателския бизнес на дапутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Сред тях бяха " Телеграф ", " Монитор ", " Политика ", " Меридиан мач " и 50% от акциите на " Борба "., че точно Стефана Здравкова управлява развиването на всички вестници в групата., а наличието им се пренасочи към " Телеграф ", " Мач Телеграф " и онлайн платформата им.
Реклама
По думите на Стефана Здравкова фокус на ръководството й ще бъде развиването на телевизионните стратегии на групата. " Предстои да приключим един сполучлив пролетен сезон, както и да представим акценти от есенната програмна скица. През есента ще завършваме и софтуерното възобновяване на компанията с преместването ни в новата постройка ", разяснява още тя пред " Капитал ".

Преди да стане част от екипа на " Нетинфо " Здравкова е била шеф за България на онлайн търговеца eMAG. Професионалната ѝ биография включва още мениджърски позиции в компании като Logitech и Toshiba Europe.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР