Най-голямата корабоплавателна компания в Япония - Nippon Yusen въвежда своята

...
Най-голямата корабоплавателна компания в Япония - Nippon Yusen въвежда своята
Коментари Харесай

Най-голямата корабна компания в Япония ще плаща на моряците си в нова валута

Най-голямата корабоплавателна компания в Япония - Nippon Yusen вкарва своята лична цифрова валута за членовете на екипажа, оповестяват източници на Bloomberg.

Целта е моряците по-лесно да ръководят, изпращат и трансферират парите в локалните си валути. Nippon Yusen, която е една най-старите и огромни корабни компании в света, развива своя лична цифрова валута, закрепена към щатския $, с цел да се избегнат съмненията в цената й. Не се знае дали тя ще употребява технологията блокчейн или ще бъде вид на криптовалута.

Повечето морски екипажи нормално получават заплатите си в брой или парите им се трансферират в банкова сметка. Тъй като те идват от разнообразни страни и постоянно би трябвало да трансферират пари от една страна в друга, цифровите пари им дават опция по-лесно да наблюдават и изразходват приходите си.

Новата система на Nippon Yusen, в която ще се употребяват смарт телефони, е на път да дебютира през първата половина на 2019 година, оповестяват източниците на Bloomberg.

 Японска компания ще заплаща заплатите в bitcoin
Тази компания ще заплаща заплатите в bitcoin

4000 чиновници ще могат да се възползват от това

Японската компания работи с банки и софтуерни разработчици, с цел да се увери, че цифровите й пари могат да бъдат трансферирани в локални валути. Тестовете, употребяващи телекомуникациите (като сателити) на борда на корабите, са сполучливи, а корабната компания към този момент прави стъпки да патентова технологията си.

Nippon Yusen обмисля да трансформира системата в услуга, която може да предложи и на други компании.

Компанията има или ръководи към 800 кораба, всеки от които с екипаж от към 20 до 23 души. Всеки кораб нормално разполага с 40 000 до 60 000 $, с цел да покрие заплатите и разноските. По-голямата част от моряците в японските компании са филипинци или китайци, съгласно данните на Министерството на превоза на Япония.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР