Най-голямата икономика в Европа не е изправена пред по-голям спад

...
Най-голямата икономика в Европа не е изправена пред по-голям спад
Коментари Харесай

Берлин: Германия не e изправена пред ясно изразена рецесия, но няма признаци за подобряване

Най-голямата стопанска система в Европа не е изправена пред по-голям спад или ясно изразена криза, откакто се сви през второто тримесечие, само че няма признаци да се извърнат нещата. Това разгласи Министерството на стопанската система на Германия, представено от " Ройтерс ".

Германската стопанска система се сви с 0,1% през април-юни на тримесечна база и някои данни демонстрират, че стопанската система може да изпадне в криза поради предстоящ спад през юли-септември.
 Германия изпада в криза
Германия изпада в криза

Ifo понижи прогнозата за икономическия растеж тази година до 0,5 на 100 от 0,6%

Икономистите най-общо дефинират техническа криза, когато стопанската система на страна регистрира спад две поредни тримесечия . Тази седмица няколко институции оповестиха, че стопанската система на Германия ще изпадне в криза през третото тримесечие.

" Германската стопанска система минава през слаба фаза ", се споделя в месечен отчет на министерството.

" По-голям спад или ясно изразена криза не се чакат сега ", добавя се в отчета и се разяснява, че на този стадий стопанската система няма да се усъвършенства.

Германската стопанска система отслабва най-вече поради зависимостта си от износа, отчасти обиден от комерсиалните спорове и несигурността към Брекзит.
 Рискът от световна криза нараства, а централните банки не са подготвени
Рискът от световна криза нараства, а централните банки не са подготвени

Силата им е лимитирана без помощта на фискалните управляващи

Министерството означи още, че има спад на износа, само че потреблението видимо поддържа стопанската система.

Докато строителният бранш се оправя добре, индустриалният и енергийният бранш регистрират уязвимост, разяснява ведомството.

По-рано тази седмица финансовият министър Олаф Шолц съобщи пред депутатите, че Германия е подготвена да налее " доста, доста милиарди евро " в стопанската система, с цел да предотврати закъснение на растежа. Шолц сподели още, че страната би трябвало да одобри смели ограничения в битката с климатичните промени преди да стане късно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР