Най-голямата фурия от обичаната група „Фамилия Тоника“ – Ева Найденова,

...
Най-голямата фурия от обичаната група „Фамилия Тоника“ – Ева Найденова,
Коментари Харесай

Ева от Тоника спря да пее, ето защо

Най-голямата хала от обичаната група „ Фамилия Тоника “ – Ева Найденова, се е отказала от певческата си кариера и към този момент не приема никакви концертни участия и изяви, твърди вестник Ретро.

Вдовицата на Гого Найденов живее самотно в родния си Айтос, надалеч от суетата и славата, обградена единствено от шепа близки другари. Певицата взела решението да захвърли микрофона след серията персонални нещастия, през които мина. Първо загуби мъжа си, а преди половин година погреба и майка си. От кончината на Гого изминаха 8 години, само че Ева продължавала да се буди с мисълта за него. Без никакви терзания споделя, че усеща наличието му към себе си.

„ Гого ми липсва безумно доста, идва в сънищата ми и беседваме – аз го запитвам, той ми дава отговор. С уточнението, че съм добре душевен и не съм луда, аз знам, че Гого е при нас. Усещам го със сетивата си, усещала съм го и на сцената “, споделя певицата, която още не е преодоляла гибелта на най-близките си хора.

Майка ѝ си отишла в ръцете ѝ тежко и трудно. Тя беше прикована от години на легло и с тежка деменция, а Ева беше неразделно до нея.

„ Казват, че времето лекува, само че аз не мисля по този начин. Болката от загубата на непосредствен човек си остава вечно. Просто се научаваме да живеем с нея, дава ни се някаква мъдрост свише да го преживеем и да разберем, че би трябвало да се примирим, че всичко си има начало и край. Загубих моя обичан Гого, а в този момент и майка ми. Миналата година си отиде и Ваня Костова, доста ми е болно за нея. Тя умря на 64 години, Гого също умря на 64 години, тъпо е, че си отидоха толкоз млади и двамата “, споделя Ева.

За разлика от редица свои сътрудници, които пеят до дълбока напреднала възраст, Ева била на мнение, че човек би трябвало да спре в точния момент.

„ Винаги съм уважавала възприятието за мярка и човек би трябвало да знае по кое време е време да спре. Същото е и със славата. Животът е най-хубавият преподавател – в случай че се главозамаеш, бързо ще слезеш на земята. Време е да дадем път на младите реализатори, тъй като в този момент е тяхното време и бъдещето е тяхно. Имаме прелестни млади дарования с неповторими гласове “, безапелационна е звездата от „ Тоника “.

Нейната лична внучка Ева, кръстена на нея, също имала необикновен певчески гений, само че към този момент сцената не я привличала и не желала да прави кариера като баба си и дядо си. Тя е щерка на единствения наследник на Найденови – Димитър, който работи в Англия от години и оказва помощ финансово на майка си, която дълго време бе с мизерна пенсия от 200 лв., само че от година насам взема и награда за заслуги в размер на 500 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР