Най-голямата детска площадка, която се намира в Морската градина е

...
Най-голямата детска площадка, която се намира в Морската градина е
Коментари Харесай

Вижте в Петел: Гордостта на общината - двете най-големи детски площадки са в отчайващо състояние. Изпочупени и неподдържани

Най-голямата детска площадка, която се намира в Морската градина е в западнало положение, оплакват се варненски родители. Атракцията, която бе открита единствено преди 3 години с огромен звук, през днешния ден тъне в съсипия. 

Покритието на крокодила е паднало половината, металния корпус изпод се е посочил, а зеленият му цвят е в пъти по-мръсен от първичния. 





Втората лилава люлка очевидно е била счупена, само че явно е по-лесно да бъде отстранена, от колкото възобновена. Тук най-малко са се погрижили за сигурността на децата. 



Не по този начин, обаче, стои обстановката на детската площадка до Синьото пазарче, която освен, че е в отчайващо положение, ами и съставлява сериозна заплаха за малчуганите. Стърчат изпочупени ламарини, има изчезнали дъски, дръжки и стъпала. 









 Освен всичко това, оборудванията имат и крещяша потребност от пребоядисване. 

 " Задължение на общината е освен да направи детски площадки, само че и да ги поддържа ", разясняват разочаровани родители.

За жал виновността не е единствено на общината. Площадките доста постоянно се употребяват от деца, които надвишават възрастовата група, за която са пригодени. Тийнейджъри на по 16-17 години пък се събират вечер, пущат, пият, разрушават уредите, палят огън и вандалстват. 

Може би е хубаво да се влага в охранителни камери по сходни обекти, с цел да се избегне преждевременното разрушение и изхабяване.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР