Най-голямата българска надежда за медал от олимпийските игри в Пьонгчанг

...
Най-голямата българска надежда за медал от олимпийските игри в Пьонгчанг
Коментари Харесай

Радослав Янков: Очакванията преди олимпийските игри тежат

Най-голямата българска вяра за орден от олимпийските игри в Пьонгчанг Радослав Янков към този момент усеща напрежението преди стартовете в Южна Корея. Сноубордистът отпътува за Пьонгчанг, дружно с екипа си, като има задоволително време за подготовка до стартовете си от паралелния великански слалом, които са на 22 февруари.

" Няма по какъв начин да не тежи това, че към мен има упования. Отиваме на борба, олимпиадата е по-различна от всяко друго съревнование. Усещам поддръжката от всички, през минути ми звънят хора, с цел да ми пожелаят триумф ", сподели Янков.

Сноубордистът не е обезпокоен от студеното време в Пьонгчанг и твърди, че е квалифициран макар неприятните условия.

" Голяма чест е да бъда знаменосец и да размахвам българското знаме. Лично аз си поисквам да покажа това, на което съм кадърен, и да се върна жив и здрав. Ние, българите, имаме капацитет и можем да го разкрием ", добави Янков.

Александра Жекова също отпътува за Южна Корея, представителката на България в бордъркроса изясни, че е болна.

" Вълнувам се, тъй като това е завършекът на един дълъг цикъл, в който вложихме големи старания. Вече съм по-опитна и виждам на тези игри от по-различен ъгъл. Вярвам, че ще създадем едно красиво шоу и най-подготвените ще завоюват. През тези 4 години работих старателно и това ще е един персонален тест за мен. Можете да очаквате всичко от мен, даже да победя. Същото обаче значими и за конкуренцията. Който направи минимум неточности, ще завоюва ", сподели Жекова.

На олимпийските игри в Сочи Жекова приключи пета, откакто нямаше шанс във финала, само че този път си пожелава шансът да е с нея.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (88)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР