Най-големият закрит воден парк в света, който приютява най-голямата тропическа

...
Най-големият закрит воден парк в света, който приютява най-голямата тропическа
Коментари Харесай

Необичайният курорт с най-голямата вътрешна тропическа гора си търси купувач

Най-големият закрит воден парк в света, който приютява най-голямата тропическа гора на закрито в света е разгласен за обмен. Курортът " Тропически острови " в Бранденбург, Германия търси своя покупател, а цената му може да доближи към 300 млн. евро.

 Снимка 348720
Източник:

Собственикът му - малайзийския милиардер Ананда Кришан и неговият бизнес сътрудник Колин Ау - приготвят продажбата на ваканционно населено място в тропически жанр, изследвайки интереса към развлекателния комплекс, оповестяват източници на Bloomberg.

 Снимка 348718
Източник:

Вече се водят диалози с евентуални купувачи на ваканционното населено място, като цената му може да доближи към 300 млн. евро. Преговорите обаче към момента са в първичен стадий и може да не се стигне до договорка.

 Паркът се обитава в остарял хангар за дирижабли
Източник:

Паркът се обитава в остарял хангар за дирижабли

Курортът, който се намира на към 60 км южно от Берлин, е издигнат в някогашен хангар за дирижабли и действа от 2004 година Паркът обслужва туристи от всевъзможен тип и може да одобри до 6000 посетители едновременно.

 Снимка 348719
Източник:

Забележителностите включват дъждовни гори, в които са ситуирани 600 типа растения, изкуствени плажове с палмови дървета, воден парк с река и разнородни атракциони, спа комплекс и дребно голф игрище.

 Снимка 348722
Източник:

Посетителите могат да се насладят на " Тропическото море ", чиято повърхност дава отговор на 3 олимпийски басейна. Вътрешните и откритите уреди на парка се простират на обща повърхност от 100 000 кв. м.

 Снимка 348745
Източник:

Курортът в Германия се ръководи от холдинговата компания Tanjong, която сплотява вложенията на Кришнан в развлечения и недвижими парцели. Съдружникът му Ау е притежател на миноритарен дял във ваканционното населено място.

Решаване на домашни проблеми

Малайзийският милиардер ще употребява средствата от продажбата, с цел да се концентрира върху бизнеса в родината си. По-рано тази година индийският безжичен оператор Aircel, следен от него, подаде документи за оповестяване в неплатежоспособност и отбрана от кредиторите.

Кришан евентуално ще отдели по-голямо внимание на малайзийския мобилен оператор Maxis Communications и доставчика на платена телевизия Astro Malaysia Holdings, предава Bloomberg.

Maxis Communications ще загуби общо към 7 милиарда $ от несполучливото си 12-годишно наличие на индийския телекомуникационен пазар.

Кришнан е четвъртият най-богат човек в Малайзия с чисто положение от 5.4 милиарда $, съгласно Индекса на милиардерите на Bloomberg. По данни на Forbes той има 6.7 милиарда $, което го трансформира в третия най-богат човек в азиатската страна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР