Най-големият световен автомобилостроител, японската корпорация Тойота (Toyota Motor), спря производството

...
Най-големият световен автомобилостроител, японската корпорация Тойота (Toyota Motor), спря производството
Коментари Харесай

Тойота спря производство и доставка на автомобили в Русия

Най-големият международен автомобилостроител, японската корпорация " Тойота " (Toyota Motor), спря производството си в Русия и доставката на коли в страната поради проблеми със снабдяването, подбудени от войната в Украйна и западните наказания, съобщи ТАСС, базирайки се на представител на компанията.

Производството в завода в Санкт Петербург е изцяло прекъснато поради проблеми със снабдяването с елементи. Спряна е и доставката на подготвени коли в Русия вследствие на проблеми с индустриалните вериги и експортните канали, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Тойота " краткотрайно отзовава чиновниците си от Русия, заяви по-рано в. " Никей ". Ще бъдат изтеглени 26 сътрудници на корпорацията и техните фамилии. Завръщането им в Япония ще стане през трети страни, защото сега няма директни въздушни връзки сред Москва и Токио.

Решение да изтеглят чиновниците си от Русия са взели и други японски автомобилостроители като " Мицубиши " (Mitsubishi Motors), " Нисан " (Nissan Motor) и " Субару " (Subaru), оповестява Киодо.

Доставките си в Русия приключва и производителят на електроника " Мицубиши електрик " (Mitsubishi Electric) поради обстановката към войната в Украйна. В официално съобщение на компанията е посочено, че във връзка със създалата се логистична и финансова обстановка е принудена да приключи доставките в Русия, защото е мъчно да се продължава да се прави бизнес там. " Мицубиши електрик " оповестява, че ще изпрати посредством службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците 1 милион евро помощ за Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР