Най-големият син на американския президент Доналд Тръмп заяви пред разследващите

...
Най-големият син на американския президент Доналд Тръмп заяви пред разследващите
Коментари Харесай

Тръмп - младши се срещнал с руска адвокатка, за да научи дали Клинтън е "годна" за президент

Най-големият наследник на американския президент Доналд Тръмп съобщи пред проверяващите в американския Сенат, че през юни 2016 година си е уредил среща с съветска адвокатка, тъй като би могла да разполага с компрометираща информация за демократическия претендент за президент на Съединени американски щати Хилари Клинтън, съобщи в. " Ню Йорк таймс ".

В авансово квалифицираното си изказване пред проверяващите от сенатската юридическа комисия Доналд Тръмп-младши сподели, че е било значимо да научи от Наталия Веселницкая до каква степен Клинтън е " годна " да бъде президент и че срещата давала опция да се разбере до каква степен Клинтън е подобаваща, дали има нужните " темперамент и квалификации ". " Но от срещата в " Тръмп тауър " не излезе нищо ", съобщи той и беше неотстъпчив, че в никакъв случай не е заговорничил с акцията на съветското държавно управление да саботира президентските избори предходната година.

Руският юрист Веселницкая по думите му дала неразбираема информация за вероятни непознати дарения за демократите, само че сменила тематиката и заговорила за Закона " Магнитски ", сподели още най-големият наследник на американския държавен глава. С изказването си обаче той още веднъж удостовери, че е потърсил помощ от съветски жител, с цел да помогне на акцията на татко си по време, когато не беше ясно дали ще получи републиканската номинация. Първоначално той отхвърляше това, само че кореспонденцията с нея, която самичък популяризира в " Туитър ", сподели, че той се е срещнал поради евентуално уличаваща информация за Клинтън.

Речта на Тръмп - младши пред комисията в Сената е най-подробното до момента ревю на събитията, които доведоха до първия случай на замесване на човек от най-близкото обграждане на Тръмп в " съветските следствия ". Пред комисията той съобщи, че прочувствената му реакция на екстаз в отговор на имейла от Роб Голдстоун - публициста и пиар специалист, уредил срещата - е просто " всекидневен метод да се покаже висока оценка " за за работата му.

Повече въпроси, в сравнение с отговори

Петчасовото чуване се организира в отсъствието на кореспонденти. След него той сподели, че няма да се подложи на наново, намерено за медиите, защото отговорите му са задоволили комисията. Според Адам Шиф, най-високопоставения демократ в нея, обаче думите му пораждат повече въпроси, в сравнение с отговори.

Според източник, участвал на чуването, Тръмп - младши повторил, че татко му не е бил известен за срещата, както и че не знае Белият дом да е имал отношение към метода, по който самият той отговори на първите информации за срещата.

Пред комисията най-големият наследник на Тръмп споделил още, че не знаел кой ще участва на срещата с изключение на адвокатката, а нямало и по какъв начин да разбере след това, тъй като защитата на " Тръмп тауър " не пазела такива данни. Според него на диалога - с изключение на Веселницкая - участвали Голдстоун, някогашният началник на акцията на Тръмп Пол Манафорт, зетят на президента Джаред Къшнър, преводач и Иракли Кавеладзе, представител на съветския сътрудник на Тръмп в организацята на " Мис Вселена " в Москва през 2013 година, Арас Агаларов.

Тръмп - младши обаче не загатнал лобиста Ринат Ахметишин, който по-рано съобщи пред " Асошиейтед прес ", че е участвал на срещата. Същите изказвания Ахметишин насочи на друго чуване като част от ръководеното от специфичния прокурор Робърт Мюлър " съветско следствие ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (560)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР