Най-големият работодател на територията на община Мездра - “СЕ Борднетце

...
Най-големият работодател на територията на община Мездра - “СЕ Борднетце
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта отличи “СЕ Борднетце - България“ - Мездра с наградата „Работодател на годината 2019“ /снимки/

Най-големият шеф на територията на община Мездра - “СЕ Борднетце - България “ ЕООД, беше отличен от Агенцията по заетостта с премията „ Работодател на годината 2019” в категорията „ Работодатели със важен принос за обезпечаването на претовареност на безработни лица на районния трудов пазар”. Това стана по време на шестнадесетата годишна гала „ Работодател на годината “, която се състоя в София. Престижното отличие получи Танер Мутлу, управител Локация България. Наградата връчи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.
На церемонията участваха също техническият шеф на компанията Пьотр Павлина и Гюлай Тадладил, финансов шеф на сдружението. Освен общественият министър, премиите на отличените връчиха заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, изпълнителният шеф на Агенцията по заетостта Драгомир Николов и заместник-министрите на труда и обществената политика Зорница Николова, Лазар Лазаров и Султанка Петрова.
“СЕ Борднетце - България “ - Мездра заслужи високия приз за това, че през тази година е наел с устойчива претовареност 279 безработни, от които 109 от район Монтана. В т. ч. 55 безработни от уязвимите групи на пазара на труда - младежи до 29 година, дълготрайно безработни и безработни над 55 година От общини с висока безработица са наети 8 лица: 7 от община Хайредин и 1 от община Мизия. Дружеството е наело на работа 109 безработни от обитаеми места, разнообразни то местонахождението на обектите, като им е обезпечил безвъзмезден длъжностен превоз. Компанията взе участие интензивно в проведените от Бюрата по труда в района трудови тържища за показване активността на компанията и на опциите за претовареност.
„ От името на “СЕ Борднетце - България “ - част от групата на „ Sumitomo Electric Bordnetze “, от името на ръководителите на всички наши чиновници, Ви благодаря за признанието, което ни оказвате с присъждането на актуалната премия, съобщи на церемонията Танер Мутлу.
Производството на автомобилни съставни елементи е един от най-бързо разрастващите се индустриални браншове в България, който основава устойчиви работни места, както за експертите, по този начин и за нискоквалифицираните фрагменти на пазара на труда. Същевременно този бранш влага доста средства в образованието и кариерното развиване на своите служащи и чиновници.
Горди сме, че представляваме един от най-съществените и огромни работодатели в този бранш. Спецификата на производството ни изисква освен специфични умения, само че и задоволително работна мощ за осъществяване на нашите поръчки. В тази връзка бих желал да благодаря на Агенцията по заетостта, на нейните районни дирекции, на дирекциите „ Бюро по труда “ по места - във Враца, Мездра, Бургас и Карнобат, където също оперираме, за ползотворното и умело съдействие.
Специално благодаря на госпожа Даниела Накова (б. а. шеф на Регионална работа по заетостта - Монтана) за професионалното отношение и новаторски решения при сполучливия асортимент и наемане на безработни лица.
Благодаря Ви от свое име и от името на компанията. Желая Ви радостни новогодишни празници и триумф в постигането на поставените цели и справяне с провокациите на Новата 2020 година! “, сподели в умозаключение Мутлу.
“СЕ Борднетце - България “ - Мездра получава премията „ Работодател на годината “ за трети път. През 2015 година сдружението беше отличено от Агенцията по заетостта с първа премия в категорията „ Работодател, наел на работа най-вече безработни лица за устойчива претовареност “, а през 2014 година - с втора премия в същата категория.
По мотив приемането на премията „ Работодател на годината 2019” кметът на община Мездра Иван Аспарухов изпрати приветствен адрес до управлението на “СЕ Борднетце - България “ ЕООД - гр. Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР