Най-големият производител на уран в света - казахстанската Kazatomprom (Казатомпром),

...
Най-големият производител на уран в света - казахстанската Kazatomprom (Казатомпром),
Коментари Харесай

Казатомпром ще увеличи производството на уран с 10% през 2024 г.

Най-големият производител на уран в света - казахстанската Kazatomprom ( " Казатомпром " ), ще усили производството си с към 10% през 2024 година, на фона на възходящото търсене на атомна сила и опасенията за световна енергийна рецесия.

Държавната компания на Казахстан чака да създава сред 25 000 и 25 500 тона, което е повишаване с 2000-3000 тона спрямо 2023 година, излиза наяве от бюлетина за Ядрената енергетика.

Според " Казатомпром " основен фактор, който е съдействал за възстановяване на изискванията на пазара на уран, е интернационалният спор за общественото и екологично въздействие на енергийната инфраструктура.

Преди пандемията търсенето на нуклеарни и въглищни енергийни източници падна против конкуренцията на пазара от все по-евтиния природен газ и възобновимите източници на сила.
 Уранова мина в Казахстан
След като войната в Украйна избухна обаче редица страни постановиха възбрана за импорт на съветски енергийни източници.

Руската федерация, Казахстан и Узбекистан обезпечават към половината от урана за американската промишленост. Представители на бранша са се застъпили за опазване на разрешението на Вашингтон за импорт на уран от Руската федерация.

В същото време, Съединени американски щати постановиха възбрана за всевъзможен импорт на природен газ и нефт от Русия, както разгласи президентът Джо Байдън. По неговите думи, решението е подкрепено както от Демократическата, по този начин и от Републиканската партия. В същото време американският президент призна, че следствията от сходни наказания ще " ударят " и Съединени американски щати - цените на бензина ще продължат да порастват.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР