Най-големият производител на стомана в Украйна Метинвест обяви в петък,

...
Най-големият производител на стомана в Украйна Метинвест обяви в петък,
Коментари Харесай

Най-големият производител на стомана в Украйна заяви, че никога няма да работи под руска окупация


Най-големият производител на стомана в Украйна " Метинвест " разгласи в петък, че предприятията на компанията в никакъв случай няма да работят под съветска окупация и че сега Украйна е изгубила достъп от 30% до 40% от индустриалния си металургичен потенциал в обсадения град Мариупол, оповестяват Ройтерс и БНР.

Компанията, следена от най-богатия човек в Украйна - Ринат Ахметов, съобщи, че Украйна, един от най-големите европейски снабдители на желязна руда, също по този начин е понижил с повече от 50% производството си на желязна руда заради нашествието на Русия, почнала на 24 февруари.

" Метинвест " има два големи стоманодобивни комбината - " Илич " и " Азовстал " - в град Мариупол на Азовско море и слага двете уреди в специфичен режим на " гореща консервация ", с цел да отбрани оборудването и да предотврати индустриални повреди, когато война стартира.

Оттогава градът е унищожен от седмици на обстрел и блокада, а намаляващите украински сили се пробват да устоят, макар че са превъзхождани и обкръжени от съветските военни елементи.

В изказване пред Ройтерс от компанията " Метинвест " споделиха, че обектите са били развалени, само че че е невероятно да се направи равносметка и да се оцени мащабът на вредите, защото бойните дейности към момента не престават.

В изказването се показва: " Ние имаме вяра в успеха на Украйна и планираме да обновим производството след края на военните дейности. Металургичните предприятия на " Метинвест " в никакъв случай няма да работят под съветска окупация ".

Заводите на " Метинвест " в Мариупол съставляват повече от една трета от металургичното произвеждане на Украйна, се споделя още в известието.

" Страната е изгубила 30-40% от своя металургичен индустриален потенциал, защото заводите не работят. Нямаме подозрение, че работата им ще бъде обновена, само че за това Мариупол би трябвало да остане украински “, се споделя в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР