Най-големият производител на петрол в Мексиканския залив в САЩ Shell

...
Най-големият производител на петрол в Мексиканския залив в САЩ Shell
Коментари Харесай

Shell: Има теч на петрол от три платформи в Мексиканския залив

Най-големият производител на нефт в Мексиканския залив в Съединени американски щати Shell заяви, че е спрял производството на три дълбоководни платформи в Мексиканския залив, откакто теч затвори два тръбопровода, свързващи платформите, заяви Reuters.
Поради повредата от тръбопровода са изтекли към два барела нефт. Това заяви Чет Чиасън, изпълнителен шеф на Greater Lafourche Port Commission. Очаква се поправката да отнеме към ден, добави той.
Говорител на Shell сподели, че течът е арестуван и компанията чака тръбопроводите Mars и Amberjack да бъдат приведени в употреба на 12 август.
Според Shell нейните платформи Mars, Ursa и Olympus са затворени заради течове. Трите са проектирани да създават до 410 000 барела нефт дневно комбинирано, съгласно данни на уеб страницата на компанията.
„ Shell координира дейностите си с локалните управляващи и активизира личен състав и съоръжение за оценка на обстановката “, се споделя в изказване на компанията.
Началникът на полицията на пристанището Fourchon Майкъл Кинлър сподели, че няма признаци на вандализъм в нагнетателната станция и количеството нефт, което е изтекло, не е задоволително, с цел да спре придвижването по водните пътища.
Цените на суровия недопечен нефт „ Марс “ се ускориха и се търгуват с 50 цента по-малко за барел от фючърсите на американския недопечен нефт. Това се случва с помощта на нестабилната търговия и поради конкуренцията с освободените количества нефт от стратегическия петролен запас на Съединени американски щати към вътрешния пазар. Намалените цени на съветските барели от сорта „ Урал “ на интернационалните пазари също се конкурират с американския нефт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР