Най-големият производител на мед в Европа Aurubis AG предупреди, че

...
Най-големият производител на мед в Европа Aurubis AG предупреди, че
Коментари Харесай

Собственикът на най-голямата компания в България вероятно е станал жертва на огромна измама

Най-големият производител на мед в Европа Aurubis AG предизвести, че може да претърпи загуби за стотици милиони евро. Това предизвестие идва след предприятието беше наранено от солидна машинация, включваща колета на железен скрап. Акциите на компанията паднаха с цели 18%, откакто тя разгласи, че към този момент не чака да извърши прогнозата си за облага за годината, написа money.bg.

Компанията има интервенции и у нас. Заводът на на немската Aurubis „ Аурубис България “ се намира към Пирдоп и преработва мед. Разположен е  на към 80 km източно от София.  „ Аурубис България “ е и най-голямата компания по проходи у нас (6.6 милиарда лв. за 2021 година).

Германската компания счита, че някои от доставчиците му са манипулирали детайлности към доставената от тях скрап и са работили със чиновници в отдела за взимане на проби на компанията, с цел да прикрият истината.

Металургичната промишленост стана жертва на голям брой сривове през последните години, като измежду аргументите бяха поредност от кавги, в това число шокиращото разобличаване на търговеца на първични материали Trafigura Group, че е жертва на голяма машинация с никел. Инцидентът докара до опасения по отношение на контрола в сигурността на Aurubis, изключително откакто през юни компанията съобщи, че е разкрила група за обири,която се цели в артикули, съдържащи благородни метали.

Измамата с металния скрап, за която Aurubis, е обвързвана с материал, закупен за бизнеса на Aurubis за преработване на метали.Освен първични материали за мините, компанията купува и големи количества меден скрап, който включва индустриални останки, остарели кабели, тръби и електронни платки. Компанията обработва хиляди тонове от тези материали всеки ден и създава пречистен метал.

Манипулирани доставки

„ За момента знаем, че някои от нашите снабдители на рециклирани материали наподобява са манипулирали детайлности за суровините, които ни доставят, и са работили със чиновници в нашия отдел за взимане на проби, с цел да скрият недостига от нас “, разяснява Анджела Зайдлер, вицепрезидент на отдела за корпоративни връзки, представена от Bloomberg.

Компанията работи с немската държавна работа за престъпни следствия, като се прави щателна инспекция на металните запаси, която би трябвало да завърши до края на септември.

По-рано Aurubis предвижда оперативни облаги преди налозите в размер на 450 до 550 милиона евро за финансовата 2022-23 година, които надали ще доближи към този момент. Загубите могат да бъдат в „ трицифрен диапазон от милиони евро “.

Случаят, за който Aurubis заяви е следващият в поредицата кавги, които удариха международната железна промишленост през последните години.

Както money.bg писа през февруари Trafigura стана жертва на така наречен от компанията „ систематична машинация “, откакто откри, че купените от него товари никел не съдържат никел. Тогава търговецът съобщи чака да загуби близо 600 милиона $.

През тази година Лондонската борса за метали пък шокира пазара, откакто откри, че няколко торби с никел, регистрирани в складовата мрежа, са цялостни с камъни, а не с никел.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР