Най-големият проблем на България в момента е политическата криза. Без

...
Най-големият проблем на България в момента е политическата криза. Без
Коментари Харесай

Ахмед Ахмедов, ДПС: Липсата на диалог между партиите задълбочава кризите

Най-големият проблем на България сега е политическата рецесия. Без тя да бъде решена, няма по какъв начин да се откри излаз от останалите рецесии - икономическа, обществена, енергийна. Това може да стане единствено с излъчването на постоянен постоянен кабинет. И първата стъпка за това е разговорът. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов в изявление за предаването " Лице в лице " по бТВ.

Липсата на разговор сред партиите задълбочава рецесиите. Всички български жители чакат от нас да изведем страната от политическата рецесия и да решаваме проблемите на хората, акцентира Ахмедов.

Движение за права и свободи не слага разграничителни линии, за нас алена линия може да бъде единствено когато се потъпкват евроатлантическите полезности, безапелационен бе зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Горд съм с обстоятелството, че България първа в Европейски Съюз подаде ръка в тази сложна обстановка на Р Турция. Искам да благодаря на всички доброволци и избавителни отряди, които за броени часове се проведоха и помогнаха, съобщи още Ахмед Ахмедов. Движение за права и свободи прави огромна дарителска акция, в която се включиха доста хора. Всички регионални щабове на Движението сега са дарителски пунктове, сподели Ахмед Ахмедов.

Благодаря на структурите на Движение за права и свободи за тяхната безрезервност, близо 1500 души се включиха. Това не е акция единствено на Движение за права и свободи. В нея се включват освен членове и симпатизанти на Движението, само че и хиляди български жители без оглед на етнос и вяра, добави Ахмедов. Той благодари и на всички транспортни компании, които се отзоваха и сега транспортират помощите за Турция.

Ние в Движение за права и свободи постоянно сме подкрепяли правосъдната промяна, разяснява още Ахмед Ахмедов. Той напомни, че още предходната година Движение за права и свободи предложи промени В Конституцията, които да отговорят на рекомендациите на евроатлантическите сътрудници на България, само че Движението не бе чуто и подкрепено.

Бяхме обнадеждени, откакто в 48-ото Народно събрание се сътвори комисия за конституционни промени. Мислехме, че нашият законопроект ще бъде прегледан, сподели Ахмедов. И още един път акцентира, че нито една друга партия не е подхванала съответни дейности за правосъдна промяна.

Ние сме единствените, който предложихме такава. Не споделям, че измененията, които Движение за права и свободи предлага са най-хубавите, само че можеше да бъдат началото на разговор за конституционни промени, акцентира зам.-председателят на Движението.

Не одобряваме концепцията арбитър да управлява основния прокурор, сподели Ахмедов. Той бе безапелационен, че би трябвало да има баланс сред прокуратура и съд и взаимно да се управляват.

Единствено Движение за права и свободи е внесла законопроекти за действителна битка с корупцията, последният подобен беше за така наречен „ златните паспорти “, сподели Ахмедов.

Законът " Магнитски " не работи на територията на Европейския съюз, а българското правораздаване бе изрично, че нашият сътрудник Делян Пеевски няма никаква виновност за нищо. Става въпрос за американски административен акт, който господин Пеевски апелира в съда в Съединени американски щати, разяснява Ахмедов, припомняйки че всеки е почтен до доказване на противното.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР