Най-големият полицейски синдикат в МВР започна активни протестни действия. Униформените,

...
Най-големият полицейски синдикат в МВР започна активни протестни действия. Униформените,
Коментари Харесай

Полицаи издигнаха протестна палатка пред парламента

Най-големият полицейски профсъюз в Министерство на вътрешните работи стартира дейни протестни дейности. Униформените, които упорстват за по-голямо нарастване на заплатите им, разпънаха палатка и подредиха фотоизложба пред постройката на Народното събрание.

Преди месеци държавното управление позволи на над 30 администрации да си вдигнат заплатите с до 30% с аргумента, че са взели участие в преодоляване на рецесията с ковид. Сега чиновниците на реда желаят и те да поличат такова нарастване и акцентират, че те също са на първа линия.

Именно това демонстрира и изложбата. " На фотосите са изобразени обстановки, на които се вижда, че служителите на реда също са на първа линия в битката с Covid-19 ", изясни заместник-председателят на синдиката Илия Кузманов, представен от Българска телеграфна агенция.



Палатката ще остане до Народното събрание до края на седмицата. До петък пък служители на реда и пожарникари ще се събират за малко при края на промените и почивките си и ще пускат светлините и сирените на служебните коли, с цел да показват неодобрение. След това синдикатът възнамерява нов народен митинг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР