Най-големият офшорен вятърен парк в Дания ще използва рециклируеми лопатки

...
Най-големият офшорен вятърен парк в Дания ще използва рециклируеми лопатки
Коментари Харесай

Най-големият вятърен парк в Дания ще e с рециклируеми перки

Най-големият офшорен вятърен парк в Дания ще употребява рециклируеми лопатки за вятърните турбини, създадени от Siemens Gamesa.

През 2022 година колосът при възобновимата сила RWE стана първият комерсиален, широкомащабен офшорен разработчик, който конфигурира технологията за рециклируеми лопатки на вятърна турбина на Siemens Gamesa, RecyclableBlade, в своята офшорна вятърна плантация Kaskasi в Германия.

RecyclableBlades също ще бъдат конфигурирани на 44 от 100 турбини във вятърния парк Sofia, който RWE построява край североизточното крайбрежие на Обединеното кралство.

И в този момент RWE още веднъж избира RecyclableBlade за Thor – най-големият офшорен вятърен парк в Дания досега. Четиридесет от 72 турбини SG 14-236 DD ще бъдат оборудвани с „ първите в света “ рециклируеми лопатки на Siemens Gamesa.

Технологията RecyclableBlade на Siemens Gamesa разрешава цялостно възобновяване на съставените елементи на лопатката на вятърната турбина в края на живота й.

RWE споделят, че процентът на рециклируемите перки нараства с всеки план.

RWE ще построи Thor в датското Северно море, на към 22 километра от западния бряг на Ютландия. С 1000 мегавата (MW) Thor ще може да създаде задоволително чиста електрическа енергия, с цел да достави повече от 1 милион датски семейства – това е 1 от 3 семейства в Дания. Очаква се планът да е подготвен не по-късно от края на 2027 година

Thor ще бъде и първият вятърен парк в света, който ще конфигурира стоманени кули на Siemens Gamesa с понижен въглероден диоксид. GreenerTower ще понижи CO2 с минимум 63% в стоманените плочи на кулата спрямо стандартната стомана.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР