Най-големият немски всекидневник Зюддойче Цайтунг излезе със заглавие: „На почивка

...
Най-големият немски всекидневник Зюддойче Цайтунг излезе със заглавие: „На почивка
Коментари Харесай

България не е спокойна както преди, има страшни дупки, громи Зюддойче Цайтунг

Най-големият немски ежедневник Зюддойче Цайтунг излезе със заглавие: „ На отмора в България: Защо не? “, предава Дойче Веле.

Статията обаче е мощно и достоверно отрицателна, изключително по тематика сигурност и инфраструктура.

В обособен пункт е маркирана престъпността в България. „ Растящата престъпност през последните години провокира растящо безпокойствие измежду мнозина българи. Носят се какви ли не клюки за съществуването на съветска и турска мафия. Макар и да няма място за суматоха, въпреки всичко би трябвало да се знае, че България не е към този момент по този начин сигурна, както едно време ", написа Зюддойче Цайтунг.

Изданието горещо предлага на туристите да носят полезностите със себе си и да ги пазят грижливо, да паркират единствено на охранявани паркинги и да не оставят в колите си никакви видеокамери, мобифони и дамски чанти, както и да не показват ненужно, че носят в себе си огромни суми в брой.

Отново за престъпност, само че по линия на мошеничеството се приказва в друга точка от публикацията. „ Да обменяте валута по улиците на българските градове не си заслужава, а и е незаконно. Макар и по-рядко от преди, само че към момента се срещат мошеници, които оферират на туристите обмяна по курс, по-изгоден от формалния. В никакъв случай не се подвеждайте по сходни оферти, тъй като в България има доста ловки фалшификатори на банкноти ", написа Зюддойче Цайтунг. Изданието поучава туристите си да демонстрират подозрителност и тогава, когато някой им предложи да им скапе по-голяма банкнота с по-дребни. Вестникът предлага още да не се употребяват услугите на обменни бюра, тъй като в доста от тях курсовете са неизгодни, а да се върви в банка или да се теглят пари от банкомат.

Но не всичко в България е криминал, наранени са и някои от културните особености на страната ни. Разбира се, сходна ранглиста не може да не включи една неповторима отличителна линия на невербалната връзка. Този пункт носи заглавието „ Когато българите клатят глава...”.

"На множеството места по света кимането алармира единодушие и удостоверение, а клатенето на глава - противоречие. Но не и в България ", написа Зюддойче Цайтунг. „ Когато българите не са съгласни, те кимат. Когато се съгласяват, клатят с глава - и то въодушевено. Затова: Кимайте единствено в символ на противоречие! ", поучава изданието.

Немската придирчивост не е пропуснала и тематиката за локалния ланшафт. „ Гледайте си в краката”, по този начин изданието предизвестява за познатите до болежка дупки по пътищата у нас. Уличната настилка и тротоарите биха освен да изумят туристите от Германия, само че и да станат причина евентуални произшествия, поучава медията. Разходките по мрачно са извънредно рискови. От всекидневника предлагат на немските туристи да си носят джобни фенерчета.

И най-после, само че не на последно място в класацията е българската ракия. Много водачи се изкушават да изпият по някое и друго пиво преди да седнат зад кормилото. Мислят си, че знаят на какво количество алкохол се равняват допустимите 0,5 промила. „ Но внимание! “, предизвестява Зюддойче Цайтунг: „ Ако сте пили българска домашна ракия, сметките Ви могат да се окажат криви ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР