Най-големият музикален лейбъл в Южна Корея, HYBE, който управлява хитовата

...
Най-големият музикален лейбъл в Южна Корея, HYBE, който управлява хитовата
Коментари Харесай

Лейбълът K-Pop използва AI, за да създаде многоезични версии на песен

Най-големият музикален лейбъл в Южна Корея, HYBE, който ръководи хитовата момчешка група BTS, неотдавна пусна ария на шест езика: корейски, британски, испански, китайски, японски и виетнамски.

Корейски артист записа песента, а носителите на езика прочетоха текста. По-късно двете бяха комбинирани благодарение на вътрешната музикална технология на лейбъла с изкуствен интелект (AI).

„ Masquerade “ на артиста MIDNATT е най-новият знак за възходящото въздействие на AI в музикалната промишленост в миг, когато премиите „ Грами “ вкараха нови правила за потребление на AI и генерираните от AI смесвания от песни наводняват обществените медии.

„ Разделихме част от звука на разнообразни съставни елементи: наречие, акцентиране, височина. С произношението, което е обвързвано с придвижването на езика. Разгледахме това и използвахме въображението си “, сподели Wooyong Chung, началник на HYBE IM, интерактивен медиен клон на HYBE, пред Reuters.

Някои K-pop артисти издадоха песни на британски и японски в допълнение към родния си корейски, само че използването на новата технология за по едно и също време издаване на шест езика е първо в международен мащаб, съгласно HYBE, и може да проправи пътя за потреблението й от по-популярни реализатори.

В съпоставяне преди и след, показано на Ройтерс, удължена гласна е добавена към думата „ twisted “ в британския текст, да вземем за пример, с цел да звучи по-естествено, до момента в който не е направена забележима смяна в гласа на артиста.

Певецът MIDNATT, който е научил британски и китайски в предишното, сподели, че технологията на Supertone му е разрешила „ по-широк набор от артистични изрази “.

„ Испанският беше в действителност сложен. Колкото и да се пробвах, имаше елементи, които просто не можех да направя както би трябвало, тъй че желаех да избягам от звукозаписното студио. Но когато видях крайните резултати, всичко беше решено и бях в действителност учуден “, сподели той.

Крайният артикул, който е композиция от гласа на артиста и роман от носители на езика, се зарежда от рамката NANSY (Неврален разбор и синтез), създадена от Superton, дъщерно сдружение на HYBE.

HYBE разгласи придобиването за 45 милиарда корейски вона (36 милиона щатски долара) на стартъпа за AI аудио през януари като част от своя проект за напредък. Дни по-късно HYBE America разгласи, че ще придобие QC Media Holdings, компанията майка на американския хип-хоп лейбъл Quality Control Music.

Тъй като компанията се стреми да разшири структурата си с голям брой лейбъли и настоящите проекти за придобиване биха могли да им разрешат да „ употребяват по-добре етикетите “, тя също по този начин възнамерява да укрепи своя бизнес със наличие и платформи. На този декор идва изпълнената с AI ария, която демонстрира накъде се е насочил най-големият музикален лейбъл в Южна Корея.

Въпреки че технологията може да не е безусловно нова, тя е „ новаторски “ метод за потребление на AI в музиката, сподели Валерио Велардо, шеф на The Sound of AI, консултантска услуга за AI музика и аудио.

„ Това е приказен случай на потребление и показва капацитета на изкуствения разсъдък да бъде на страната на музиканти и продуценти. “

Не единствено професионалните музиканти, само че и по-широко население ще се възползват от AI музикалната технология в дълготраен проект, сподели Велардо.

„ Това ще понижи бариерата пред основаването на музика. Това е малко като Instagram за фотоси, само че в тази ситуация с музиката.

Засега технологията за поправяне на произношението на HYBE лишава „ седмици или месеци “, с цел да свърши работата си, само че когато процесът се форсира, тя може да служи за по-широк набор от цели, в това число интерпретация в действително време сред хора от голям брой страни, сподели Hitchhiker, който продуцира песента.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР