Най-големият износител на петрол в света планира да започне да

...
Най-големият износител на петрол в света планира да започне да
Коментари Харесай

Държавата, която изнася най-много петрол в света, ще построи първата си вятърна ферма

Най-големият експортьор на нефт в света възнамерява да стартира да основава сила от вятъра в границите на идващите три години. Промяната е част от напъните на Саудитска Арабия да понижи локалното търсене на изкопаеми горива, написа Bloomberg.

Френската държавна Electricite de France SA, която притежаваше четири ВЕЦ-а в България, само че по-късно ги продаде, и Mubadala Investment Co са подписали съглашението със саудитски и интернационалните банки, които ще обезпечат финансиране на плана.

През януари двете сдружения подписаха контракт за построяването на слънчевия парк с потенциал 400 мегавата. Той би трябвало да проработи през първото тримесечие на 2022 година и ще бъде най-големият в Близкия изток.

Рияд се пробва да създаде нови промишлености, с цел да понижи зависимостта си от петрола. Суверенният фонд на страната възнамерява да влага в произвеждане на чиста сила и фабрики, които създават съставни елементи, нужни за слънчевите и вятърни ферми.

Крайната цел е Саудитска Арабия да освободи към 600 000 барела нефт на ден, който през днешния ден гори, с цел да създава електричество.
 Защо най-големият експортьор на нефт влага $7 милиарда във възобновима сила?
Защо най-големият експортьор на нефт влага $7 милиарда във възобновима сила?

Ползата не е единствено една
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР