Най-големият европейски производител на възобновяема енергия Statkraft харчи 700 милиона

...
Най-големият европейски производител на възобновяема енергия Statkraft харчи 700 милиона
Коментари Харесай

Най-голямата група за възобновяеми енергийни източници в Европа укрепва водноелектрическите язовири срещу екстремни метеорологични условия

Най-големият европейски производител на възобновима сила Statkraft харчи 700 милиона евро за модернизиране на своите водноелектрически язовири, с цел да им помогне да устоят на по-силни дъждове, наблягайки рисковете, подбудени от изменението на климата за енергийната сигурност и фирмите ' финанси.

Норвежката държавна компания съобщи, че възнамерява да укрепи повече от 70 язовира през идващите пет до 10 години, описвайки работата като „ резистентност на изменението на климата и енергийна сигурност на процедура “.

„ Имаме няколко плана за подсилване на нашите язовири, тъй че да могат да бъдат устойчиви на рискови дъждове до степен, която не сме имали до момента “, сподели основният изпълнителен шеф Кристиан Рининг-Тьонесен пред Financial Times.

Язовирите, които ще бъдат осъвременени, включват водноелектрическата централа Trollheim с мощ 130 мегавата в южна Норвегия, централата Høyanger с мощ 106 MW в западната част на страната и централата Rana с мощ 5...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР