Най-евтината от тях е сардинатаРибата има множество полезни вещества, като

...
Най-евтината от тях е сардинатаРибата има множество полезни вещества, като
Коментари Харесай

Диетолог назова трите най-полезни вида риба

Най-евтината от тях е сардината

Рибата има голям брой потребни субстанции, като се стартира от омега-3 киселини и приключва с високото наличие на протеини. Но, несъмнено има някои типове морски жители, чиято консумация носи повече изгоди за организма, оповестява на портала си Cleveland Clinic, предава.

Диетолог Джулия Зумпано споделя, че в сардините има два грама Омега-3 на порция, което е един от най-високите проценти измежду рибите. Освен това сардината е с ниско наличие на живак, а като плюс е и евтина. Този тип риба насища организма с калций и витамин D.

Херингата съдържа към 1,5 грама Омега-3 на порция, което е повече мастни киселини в съпоставяне със сьомгата и рибата звук. В херингата също има по-малко живак, в сравнение с в другите риби, богати на Омега-3 (риба звук, скумрия, риба-меч и камбала).

Атлантическата скумрия и скумрията от Аляска са доста богати на Омега-3. Но някои типове от тази риба не са толкоз потребни. Например, Кралската скумрия от Западната част на Атлантическия океан и Мексиканския залив, както и испанската – те са с високо наличие на живак.

Диетолозите показаха и три типа риба, които просто не си заслужава да консумирате. Това са тилапия (поради ниско наличие на Омега-3), риба звук, в това число и на консерви (най-високо наличие на живак) и вносен сом (може да съдържа рискови химични субстанции и антибиотици).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР