Най-доброто време за сън е около 8 часа. Често обаче

...
Най-доброто време за сън е около 8 часа. Често обаче
Коментари Харесай

Ето как да спите като бебе

Най-доброто време за сън е към 8 часа. Често обаче сънят ни е накъсван или доста по-кратък, тъй като ни въздействат разнообразни фактори. За задачата би трябвало да се освободим от тях и да се опитаме да извлечем най-хубавото, което можем от нощната отмора. Тя е извънредно значима освен за физическото, само че и за психическото ни здраве.

Ето някои препоръки, с които има огромен късмет да спите като бебе:

1. Приспете проблемите.

През деня събираме стотици и даже хиляди мисли: положителни и неприятни, паники и  наслади. Всички те обаче ни натоварват прочувствено и ни пречат да заспим спокоен и бездънен сън. Особено хората с по-богато въображение доста мъчно могат да се освободят от претърпяното денем и стартират разиграване на разнообразни сюжети.

Съветваме ви да запишете мислите си, преди да си легнете. По този метод мозъкът ви към този момент ще е имал опцията да ги проучва и обмисли и когато пристигна време за сън, да се отпуснете.

2. Лягайте си в точния момент.

Научно потвърдено е, че късното лягане (след полунощ) е придружено с отрицателни мисли и превъзбуда. Направете всичко допустимо да си легнете до 23 ч.

3. Пригответе се за сутринта.

Вместо да обикаляте заран в търсене на чиста риза, уместно облекло или документите, които ви трябват за деня, можете да и извършите услуга, като подготвите всичко, което ви би трябвало за идващия ден, от предходната вечер. Това ще ви даде подсъзнателно чувство за успокоение.

4. Повтаряйте си окуражителни изречения.

Отначало ще ви се стори неуместно, само че в случай че упорствате, ще видите, че прави работа. Повтаряйте си окуражителни изречения като: „ Освобождавам се от днешните паники. “; „ Забравям за всички проблеми. “ или „ Всичко е наред “.

5. Изключете устройствата.

Без интернет и обществени мрежи. Няма да пропуснете нищо, в случай че не търсите в интернет преди сън. Започнете ли един път, рискувате да се увлечете в дълготрайно скролване и надлежно да се разбудите и да нарушите съня си.

6. Четете книга преди лягане.

По опция не от киндел или от таблет. Четете същинска книга със страници и корици. Ще се придвижите в положителното остаряло време и незабавно ще придобиете чувство за разпределяне и успокоение. А скоро по-късно и ще ви се доспи.

7. Заемете комфортна поза за сън.

Ако обичате да спите встрани, спете на лявата си страна, тъй като това ще усъвършенства кръвообращението ви.

Ако спите по тил, е прекомерно евентуално да имате проблеми с хъркането.

Спането по стомах не е доста добра концепция, тъй като въздейства зле на гръбначния ви дирек.

8. Създайте си рутина.

Независимо какъв брой просто нещо е това, то прави работа. Неслучайно на дребните деца им се основава режим, който да следват. Направете го и вие. Например поставяйте възглавниците си по избран метод и по този начин мозъкът ви ще знае, че идва време за отмора и сън.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР