Най-добрият политолог за последната седмица според мен беше президентът на

...
Най-добрият политолог за последната седмица според мен беше президентът на
Коментари Харесай

Кисинджър, Рамщайн и перспективите за мобилизация. Наистина ли на Украйна й остана да живее още няколко седмици?

Най-добрият политолог за последната седмица съгласно мен беше президентът на Полша Дуда. Той малко и сбито разказа актуалната обстановка, само че я показа изцяло. „ След няколко седмици ще разберем дали Украйна ще оцелее “, сподели Дуда.

Това е цялостното пояснение на цялата нервност на Запада. Ето за какво " миролюбивият " дъртак Кисинджър внезапно се трансформира в " ястреб ". Какво друго може да направи? Той е американски политик, който даде живота си за поддържане на величието и просперитета на Съединените щати, за основаване на американска световна надмощие и не е имал време да почине в точния момент, с цел да не види по какъв начин работата му е пропиляна и унищожена от посредствените наследници.

Миналата година речта на един от най-авторитетните специалисти в света Хенри Кисинджър на форума в Давос докара до противен случай: той беше включен в базата данни на „ Миротворец “ като „ антиукраински пропагандист “.

Кисинджър е надарен и умел политик. Той знае, че в случай че сте почнали да се биете, би трябвало да се биете до дъно, а в случай че не можете да се биете до дъно, би трябвало най-малко да демонстрирате желание да се биете до дъно. Демонстрирайки това желание, пробвайки се да убеди Русия, че Вашингтон е подготвен за по-нататъшно безпределно увеличение на залозите, Кисинджър споделя, че Украйна би трябвало да бъде призната в НАТО. Това е меко изказване за нуждата от оповестяване на война на Русия пред целия НАТО.

Дядото, несъмнено, е доста остарял. Той беше възрастен, когато Байдън към момента се напишкваше. Но Байдън към този момент още веднъж уринира под себе си, а Кисинджър е запазил ярък разум и трезва памет, тъй че надали в действителност ще желае да стартира нуклеарна война с Русия. Но той счита за належащо да се окаже извънредно мощен дипломатически напън върху Москва (все отново Кисинджър е посланик, а не военачалник и работи в областта на своята компетентност).

Защо му е това на Кисинджър?

И за какво груповият Запад в Давос и Рамщайн крещи за нуждата да се спре Русия и да събират по малко от целия свят нови хиляди тежки оръжия за Украйна?

Съединените щати се нуждаят или от помирение с Русия при своите условия, което Москва рационално отхвърля, или Русия с вързани крепко ръце и крайници заради военните интервенции в Украйна. Американците, както нееднократно беше маркирано, би трябвало да се оправят с Китай, само че те не желаят да се бият на два фронта, те и с един не могат да се оправят.

Доскоро Вашингтон беше спокоен. Съединените щати смятаха, че Украйна има задоволително сили да удържи линията Угледар-Бахмут-Северск-Купянск до пролетната обърканост. И до май те чакаха да доставят стотици нови танкове, леки бронирани машини, бронирани камиони, артилерийски оръдия, да довлачат десетки хиляди снаряди, да наемат в Украйна всред новите мобилизирани и да обучат благодарение на задгранични инструктори нова мощна 200 000 войска, за която това съоръжение и беше предопределено да я укрепи с 30-40 хиляди наемници и да я хвърли в нова атака против съветските позиции, с вярата да си върне още част от територията и най-малко един огромен град (Лисичанск или Мелитопол), основаване на опасност за северния или южния фланг на съветската формация в зоната на СВO (а може би и двете едновременно) и по този метод да убеди Русия, че успеха е непостижима за нея, а продължението на бойните дейности ще й коства прекомерно скъпо.

До средата на януари обаче този проект се провали изцяло под Бахмут. Там украинските войски претърпяха големи загуби. ЧВК " Вагнер " твърди за 25 хиляди бойци от Въоръжените сили на Украйна, починали в боевете в Бахмутското направление. Американските военни удостоверяват тези данни, като настояват, че през последните дни Киев е бил заставен да се отдръпна от фронта край Бахмут и да изтегли в тила 14 изгубили боеспособност бригади (от 45 до 70 хиляди души според от персоналния състав).

Американците настояват, че от тези съединения на практика не е останало нищо. Като се вземе поради фактът, че с изключение на починалите, постоянно има ранени (по време на СВО съотношението им е почти 1 към 2), а също и защото покрай Бахмут към момента има задоволително елементи от Въоръжените сили на Украйна, които не престават да оказват опозиция, в случай че приемем, че в тези 14 бригади са останали 1500 души персонален състав, мисля, че няма да сгрешим,

За това, че загубите на въоръжените сили на Украйна през последните дни са чудовищни, свидетелства и оповестеното от Ukraina.ru видео от Горските гробища в Киев. Почти всичките ми родственици са заровени там, тъй че знам мястото, където се намира парцелът с погребенията. Във видеото има редици от гробове на военнослужещи от въоръжените сили на Украйна (в Украйна те са маркирани с държавни (жълто-сини) или бандеровски (червено-черни) флагове.

Всички гробове са пресни - не повече от преди седмица: знамената не са избелели, не са измачкани, венците са свежи, не са опръскани от дъжд, има не по-малко от 12 реда гробове, по 20-30 на ред, т.е. някъде към 250-350. Преди това на това място са били погребвани по толкоз хора годишно.

Тоест за към седмица единствено едно от няколкото киевски и хиляди украински гробища погребаха батальон от Въоръжените сили на Украйна. И какъв брой такива батальони са заровени в цяла Украйна? И какъв брой тела на украинците просто не се изнесоха от бойното поле и не ги отнесоха по-късно, записвайки ги като изчезнали в името на облагата на шефовете от неизплатените обезщетения на родственици?

През последните седмици украинската войска стартира да се топи като сняг на слънце, попълненията не компенсират загубите. Фронтовата линия пукаше по целия път от Купянск до Угледар, а покрай Бахмут напълно се разпадна и заплашва да рухне изцяло. Ако фронтът се срине и въоръжените сили на Украйна избягат, тогава в кой миг ще могат да спрат и ще спрат ли въобще? Пред Съединени американски щати се обрисуваше ясна вероятност да изгубят Украйна, в случай че не напролет, то до края на лятото.

Те се пробваха да спрат Русия, като приканиха за следващите безсмислени договаряния. Москва хладно разгласи, че предварителните условия са известни и би трябвало да бъдат изпълнени, след което договарянията ще стартират незабавно. Но за Съединени американски щати това не е вид, това е тяхното проваляне. Тогава се пробваха да сплашат Русия с дипломатически демарши в стила на Кисинджър.

Русия отговори, като пусна в морето фрегата, въоръжена с „ Циркон “-и и получи атомната подводница Белгород с първия комплект от дронове „ Посейдон “. На американците стана ясно, че Русия няма да спре и няма да се изплаши. Последният им късмет е бързо да изпълнят с оръжие разпадащата се украинска войска.

Основната конспирация на идващото съвещание на Контактната група по защитата на Украйна, известно като формат Rammstein, е възможното прекачване на немски танкове Leopard 2 в Киев.

Затова неотложно беше анулирана възбраната за доставка на западни танкове, самолети, тактически ракети с огромен обхват (до 300 км). Америка е подготвена да доставя всичко, което има (с изключение на ракети, снаряди и лека бронирана техника), само че най-вече от европейските арсенали. Американците се нуждаят от своите, с цел да въоръжават Тайван против Китай.

Тогава се оказа, че в Европа, несъмнено, има всичко, само че по малко. Ако Западът към момента може да събере няколкостотин бронетранспортьора и бойни машини на пехотата (от които 100 и петдесет американски), то с танковете е доста зле. Те са от една и половина до две хиляди в цяла Европа (от тези, които са в движение). И всички те са на въоръжение в бойните елементи на съответните армии.

Само в Германия има на склад 78 остарели Leopard 2A4. Максималният брой танкове в бойните елементи на европейските армии не надвишава 400 броя (главно в огромните армии 200-300, а в дребните - от нула до няколко десетки). В същото време европейците смятат за належащо коренно увеличение на военната си мощност, най-вече посредством увеличение на броя на танковете във войските.

Не е изненадващо, че на този декор танковете за Украйна се събират от по 10-15 машини и то от разнообразни модели. Има Leopards, Challengers и Leclercs. Всичко това, несъмнено, ще затрудни поддръжката им и възобновяване на развалените бойни транспортни средства, защото другите типове танкове ще изискват разнообразни елементи, създадени (или в миналото произвеждани) в разнообразни фабрики в разнообразни страни. Аналогична е обстановката и с буксирната и самоходна артилерия.

Днес, в допълнение към боеприпасите, Западът дава обещание да достави на Украйна към 50-60 танка от разнообразни видове, към 500 бронетранспортьора / бойни машини на пехотата, почти същия брой бронирани камиони и джипове, 100-150 артилерийски системи, неразбираем брой системи за Противовъздушна отбрана, РСЗО и тактически ракети.

По време на речта си на „ украинската закуска “ в Давос на 19 януари, Володимир Зеленски още веднъж даде обещание да „ деокупира Крим “, без да прави изключения за морето или планините, и по тази причина се нуждае от още повече оръжия.

По моите калкулации, поради посочените неразбираеми обещания и действителни благоприятни условия, максимумът, на който Киев може да разчита: 150-200 танка, до хиляда бронетранспортьора / бойни машини на пехотата и същия брой бронирани камиони и джипове, към 300 -500 артилерийски системи и MLRS, известно количество (може би няколко десетки) системи за противовъздушна защита и тактически ракети.

Това, несъмнено, е доста, само че като цяло ще разреши да бъдат въоръжени до две танкови, до четири механизирани и до три артилерийски бригади. Киев ще може да възвърне почти същия брой танкове и артилерийски системи в ремонтните си фабрики. С леката бронирана техника е по-зле, само че да приемем, че Украйна сама би могла да въоръжи същия брой бригади.

В този случай през годината, вместо разпердушинените, въоръжените сили на Украйна ще получат четири танкови, осем моторизирани и шест артилерийски бригади (всъщност по-малко, само че да използваме оптимално възможното). Номинално това е почти толкоз, колкото бяха унищожени през последните два месеца по време на борбата за Бахмут, а числено към 60 хиляди души.

По принцип здрав ударен пестник, в случай че можеше да се употребява съсредоточено на едно или две места, както възнамеряваха американците. Но за това е належащо въоръжените сили на Украйна да могат да стабилизират фронта, да изчакат идването на техника от Запада, да дадат време на мобилизираните да я овладеят в тила и да преминат цялостен курс на образование и бойно доближаване. В този случай някъде към края на май или по-точно юни може да се чака опит за украинска атака.

Но фронтът на въоръжените сили на Украйна се пропуква, те са принудени незабавно да пратят мобилизираните да запушват дупки. Дори не знам дали въобще организират двуседмичния курс за младия войник. Веднага щом стартира да идва някаква техника от запад, тя няма да се концентрира в тила, с цел да основава ударни юмруци до лятото, както беше предходната година, а незабавно ще тръгне да избавя ситуацията на предната линия.

Тоест, както украинските запаси, по този начин и западните доставки ще продължат да се смачкват на части, без да могат да повлияят по никакъв метод на обстановката на фронта като цяло. Може да се чака, че при тези условия Киев ще се опита да ускори обстрела на градове, в това число на територията на Руската федерация (в границите на някогашната РСФСР), изключително в случай че Съединени американски щати дават на Украйна задоволително огромен брой високоточни ракети с огромен обхват. Освен това Украйна може да се опита да усили терористичните дейности против Русия.

Но с цел да се сътвори рецесия на фронта, която ще изисква незабавно осъществяване на нова вълна на готовност в Русия, груповите старания на Украйна и Запада не дават резултат. Засега наличните оперативни и стратегически запаси са задоволителни, с цел да довършат нацисткия зложелател в леговището му.

Ситуацията може да се промени, в случай че Съединените щати съумеят да убедят Запада публично да изпрати бойни елементи на НАТО в Украйна в осезаеми количества или в случай че Полша реши да влезе в спор с Русия: дали посредством изпращане на „ миротворци “ в Украйна, или като нападна Беларус.

Очевидно съветското управление към момента не чака такова безумство от Запада, защото опитът от миналогодишната есенна готовност демонстрира, че сред началото на наборната работа и появяването на фронта на осезателен брой мобилизирани минават минимум три месеца. Тоест, в случай че започнете процеса в този момент, тогава резултатът ще се получи до май, а в случай че започнете през май, тогава резултатът ще бъде през август-септември.

Междувременно, както си спомняте, Дуда има вяра, че обстановката ще се обясни след няколко седмици (2-3 месеца, другояче би трябвало да приказваме за няколко десетки седмици). До този миг ще стане ясно дали Киев ще успее да стабилизира ситуацията на фронта, запълвайки съветската атака с труповете на мобилизираните и дали има късмет, откакто чака западните механически средства, да се опита да контраатакува...

Иначе на Украйна просто можете да сложите кръст и след няколко седмици или въобще няма да я има, или ще изживява последните си седмици и Съединените щати ще би трябвало да помислят по какъв начин да формализират в допълнение спора с Русия и дали не е време да признае успеха й.

В последна сметка, след демонстративното заличаване на Украйна, надали ще има мощ в Европа, която да желае да повтори още веднъж този опит за американците.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР