Най-добрият отбор в редовния сезон на НБА Милуоки Бъкс отпадна

...
Най-добрият отбор в редовния сезон на НБА Милуоки Бъкс отпадна
Коментари Харесай

Янис: Джордан игра 15 години и спечели 6 титли, това означава ли, че останалите 9 са били провалени?

Най-добрият тим в постоянния сезон на НБА Милуоки Бъкс отпадна по най-бързия метод от плейофите, откакто бе отстранен от Маями Хийт с 1-4 победи още на четвъртфиналите на Източната конференция. Тази заран “елените ” позволиха поврат и след това проваляне със 126:128 след продължение от “горещите ”, като с тази загуба сезонът им завърши. На конференцията след мача на суперзвездата на Бъкс Янис Адетокунбо му бе заложен въпроса дали има вяра, че миналия сезон се е трансформирал в неуспех за неговия отбор. Ето какво сподели той в отговор на репортера на “The Athletic ” Ерик Нем:
 Маями сътвори една от най-големите изненади в историята на НБА след ново мъжество от Джими Бътлър Маями сътвори една от най-големите изненади в историята на НБА след ново мъжество от Джими Бътлър
“О, Боже мой. Ти ме попита същия въпрос и предходната година, Ерик. Ти получаваш ли покачване годишно в работата си. Не, нали? Значи всяка година значи, че се проваляш в работата си ли? Да или не? Естествено, че не. Всяка година работиш, с цел да постигнеш някаква цел, нали? Целта е да получиш покачване, с цел да можеш да се грижиш за фамилията си, да им осигуриш покрив и да мислиш за родителите си. Това не е неуспех, това са стъпки към триумфа.

Майкъл Джордан игра 15 години и завоюва 6 трофеи. Това значи ли, че останалите 9 години са били провалени? Това ли ми казваш? Въпросът ти е неверен. В спорта няма провали. Има положителни и неприятни дни. В някои от тях постигаш триумфи, до момента в който в други - не. Това е смисълът на спорта - не всеки път си на печелившата страна. В някои случаи различен ще завоюва, да вземем за пример тази година. Просто е.

Догодина ще се върнем и ще се опитаме да се представим по-добре. Надявам се, че ще можем да спечелим купата. 50-те години сред 1971-ва и 2021-ва, когато не сме били първенци, са били провалени ли? Не, не са. През всяка една от тях сме правили стъпка към триумфа. Спечелихме една купа, в този момент се надявам, че ще можем да спечелим и още една. Съжалявам, не желаех да одобрявам този въпрос толкоз персонално, само че предходната година ме попита същото и аз не бях в положение да дава отговор. Все още обаче го помня ”, безапелационен бе Янис.

Гръцкият национал записа страховит дабъл-дабъл от 38 точки и 20 битки тази заран, само че неуверената му пукотевица от наказателната линия - 10/23, се трансформира в слабост за неговия тим. Янис, който получи травма в кръста в първия мач и след това пропусна идващите два, записа приблизително по 23.3 точки, 11.0 битки и 5.3 асистенции в трите срещи с Хийт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР