Най-добрият лек за всички белодробни заболявания Големият живовляк и теснолистият живовляк

...
Най-добрият лек за всички белодробни заболявания
Големият живовляк и теснолистият живовляк
Коментари Харесай

Най-добрият лек за всички белодробни заболявания

Най-добрият лек за всички белодробни болести

Големият живовляк и теснолистият живовляк са скъпи лечебни растения, незаслужено подценявани и незадоволително употребявани до този миг.
Въпреки че в продължение на десетилетия се вършат сиропи от живовляк за кашлица и разнообразни белодробни болести, последните проучвания демонстрират някои негови фантастични лечебни свойства.

В националната медицина живовлякът се употребява за лекуване на рани и язви, при отоци и възпаления, а под формата на чай или сироп се употребява за по-лесно отхрачване и разтваряне на белодробната слуз, при язва на стомаха и пикочния мехур.

Традиционна рецепта за сироп от живовляк
Сиропът от живовляк се предлага за всички, които страдат от белодробни болести, туберкулоза, затруднено дишане, упорита кашлица, болки в гърдите и несъразмерен секрет.

Нуждаете се от огромен стъклен буркан от 5 литра с похлупак, който се затваря добре. На дъното сложете компактен пласт живовляк 3 см. Отгоре прибавете пласт кафява захар 1 сантиметър, а върху него още един пласт живовляк. Продължете да редувате, до момента в който бурканът се изпълни.

Сместа би трябвало да престои една нощ, а на идващия ден по същия метод се добавя със същите съставки, тъй като през нощта наличието в съда ще спадне. Това се повтаря, до момента в който бурканът се изпълни. След това изкопайте дупка в двора, а съдът предпазете с няколко пласта фолио, найлон и алуминиево фолио или восък и го поставете в дупката, заровете го с пръст, дупката покрийте с дъска, върху която поставете огромен камък.

Бурканът би трябвало да престои 3 месеца заровен в земята, след което наличието на съда се прецежда и по този начин получения сироп от живовляк би трябвало да се кипне един път. Полученият сироп се съхранява в безплоден стъклен съд.

Този домакински сироп е най-хубавият натурален асистент против всички белодробни болести. При нужда, се употребяват по няколко кафени лъжички дневно за деца и също толкоз супени лъжици за възрастни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР