Най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов си

...
Най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов си
Коментари Харесай

Десподов: Пожелавам на всички България да играе на Евро 2020

Най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов си пожела доста здраве и класиране на Евро 2020 с националния тим на България. Правещият възторг през първите си месеци в Австрия футболист, направи равносметка на отминалата 2019 година, в която му се случиха доста неща и мина през сложни моменти, с цел да си върне още веднъж усмивката. Футболистът на Каляри, който е незаконен в Щурм (Грац) до края на сезона, има 7 гола и 7 асистенции за 13 мача с екипа на " черно-белите ".

" Честита Нова Година на вас, вашите читатели, както и на всички българи. Пожелавам доста здраве и благополучие на всички, както и дружно да успеем да се класираме на Евро 2020. Това е моята огромна фантазия за тази година. Няма да е по никакъв начин елементарно, само че би трябвало да бъдем единни и да имаме вяра. Дано всички сме здрави и да забележим " Васил Левски " още веднъж цялостен с родните трибагреници. Имаме мач с Унгария, който би трябвало да спечелим и да чакаме спечелилия всред Румъния или Исландия. Има доста негативизъм към националния отбор, само че шансът, който ни се отдаде е неповторим. Трябва да имаме вяра. Всички дружно можем да успеем, колкото и клиширано да звучи. Българският футбол, родните почитатели, футболисти и всички обичащи тази игра, имаме потребност от сходен триумф. Все отново дублирам, че ще бъде извънредно мъчно, само че би трябвало да имаме вяра ", безапелационен е Десподов, който посрещна 2019 година в София.

" Изпратих една доста значима година в моя живот, в която ми се случиха доста и разнообразни неща. Чувствам се много по-зряло отпреди 12 месеца. Годината стартира със сбъдването на две мои фантазии. Първата бе да печеля премията за най-хубав футболист в България, което бе изключителна чест за мен. Малко по-късно се сбъдна и друга моя фантазия и цел - да направя трансфер в огромно състезание. Това също се случи, само че за жал играх прекомерно малко през първите ми месеци, като не съумях да получа задоволително шансове, с цел да покажа най-хубавото от мен в Каляри. Все отново имах и незабравими моменти - дебютирах в Серия " А ", завоювах дузпа против Интер, който през тази година гони Скудетото, при успеха ни с 2:1. Разбира се, че съм по-доволен от втората част на годината, когато прекосих в Щурм (Грац). Треньорът Нестор Ел Маестро ме познава и ми сподели, че ще разчита на мен и върша всичко допустимо, с цел да оправдая доверието му, както и това на клуба и почитателите. Клубът направи доста, с цел да ме вземе чартърен, като се има поради, че съм много безценен футболист за опциите на Щурм. Надявам се, че ще продължа да играя добре, да въвеждам голове и да оказа помощ тимът да се класира в Лига Европа, дай боже и да стигнем до край за купата на Австрия ", показа Десподов.

" Ще направя всичко допустимо, с цел да участвам на церемонията " Футболист на година ", само че на 6 януари от 9:00 часа имам подготовка в Австрия, с цел да пускам подготовка. За мен беше огромна чест и горделивост предходната година, като се надявам след 2018 година, един ден още веднъж да държа премията в ръцете си. Наясно съм, че тази година играх единствено през втората част на годината и мъчно ще защитя оценката. Имам моя любимец за тази година, само че ще го оставя за себе си. Важното е да сме здрави и да имаме колкото се може повече положителни футболисти. Това е добре за футбола в България, за почитателите, за футболистите и за вас публицистите ", приключи Десподов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР