Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си в Синсинати

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си в Синсинати
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Денис Шаповалов след полунощ

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира присъединяване си в Синсинати в ранните часове на вторник, стана ясно след оповестяването на програмата за първия ден на шампионата от сериите “Мастърс ”. Жребият отреди 31-годишният хасковлия да срещне на старта международния №21 Денис Шаповалов. Двамата ще закрият програмата на корт Grand Stand, като се чака конфликтът посред им да стартира около 02:00 часа. Двубоят ще бъде предаван директно в ефира на MAX Sport 1.

Това ще бъде трети мач сред Григор и канадеца, като българинът спечелил и двете си срещи на твърди кортове против Шаповалов досега, до момента в който канадецът има триумф в единствения им мач на клей. През 2016 година първата ни ракета победи с 6:4, 6:3 във втория кръг на “Мастърс ”-а в Монреал, а четири години по-късно завоюва с 6:3, 7:6(3) на старта в Ротердам. Шаповалов съумя да прекъсне отрицателната си серия против българина през есента на 2020 година, побеждавайки го с 6:2, 3:6, 6:2 на четвъртфинала в Рим.

Димитров попадна в най-горната осмина на жребия, като при триумф в първи кръг ще срещне Томи Пол или Дженсън Бруксби (и двамата от САЩ), до момента в който евентуален негов противник на осминафиналите е международният №1 Даниил Медведев.

Българинът продължава подготовката си за Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто отпадна от Алекс де Минор във втория кръг на “Мастърс ” шампионата в Монреал предходната седмица. Любопитното е, че Шаповалов също претърпя проваляне от Де Минор там, само че на старта. Последният за годината шампионат от Големия шлем ще стартира на 29 август.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР