Най-добрият български тенисист Григор Димитров за втора поредна година отпадна

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров за втора поредна година отпадна
Коментари Харесай

Гришо игра мъжки, но отпадна от Ролан Гарос

Най-добрият български тенисист Григор Димитров за втора поредна година отпадна в третия кръг на „ Ролан Гарос “. Гришо отстъпи на Стан Вавринка с 6:7 (5), 6:7 (4), 6:7 (8). След първите два сета, които се играха в петък вечерта, мачът беше преустановен поради настъпилия мрак. Третата част също беше равностойна и двамата размениха по един пробив, с цел да се стигне до нов тайбрек. В него Гришо поведе с безапелационното 6:2 и получи четири благоприятни условия да понижи изоставането си в дуела. Димитров обаче се прочу, откакто разреши Вавринка да го обърне и не съумя да понижи изоставането на 1:2 сета. Така първата ни ракета загуби мача и отпадна.

За осминафиналите се класира Стан Вавринка, който в идната си среща ще се изправи против Стефанос Циципас (Гърция).

ПЪРВИ СЕТ
Срещата стартира извънредно за Димитров, който бе продънен още в първия гейм. Швейцарецът незабавно затвърди пробива, а доста мъчно Гришо завоюва третия гейм и понижи изоставането си на 1:2. В идващите два гейма двамата завоюваха подаванията си, а в шестия гейм българинът върна пробива и изравни за 3:3. Последва най-дългият гейм за първия сет, в който Григор дръпна с 40:0, само че по-късно се стигна до няколко равенства и в последна сметка българинът завоюва, с цел да поведе за първи път в дуела – 4:3. Съперниците печелеха на собствен сервис, а при 5:5 Димитров изтърва точка за пробив. Стигна се до тайбрек, в който Вавринка завоюва трагично със 7:5 точки, откакто Гришо изпрати топката в мрежата за последната точка на швейцареца.

ВТОРИ СЕТ
Изключителната борба продължи и във втория сет, в който двамата успяваха да вземат геймовете на собствен сервис. В третия гейм Вавринка стигна до триумфа след пети ас в мача против нито един за Димитров, който отвърна с безапелационен гейм на свое подаване за 2:2. Швейцарецът продължи да осъществя асове и в идващите геймове на собствен сервис, до момента в който Гришо постоянно грешеше, само че все пак също печелеше подаванията си. В последна сметка не се стигна до пробив и двамата още веднъж влязоха в тайбрек. В него Вавринка влезе по-добре и осъществя минибрейк за 2:0 още при първия сервис на Григор. Швейцарецът завоюва своите две подавания и след 13-ия си ас в мача поведе с 5:2 точки. Българинът съумя да избави два от трите сетбола на швейцареца, който въпреки всичко завоюва със 7:4.

ТРЕТИ СЕТ
След като мачът беше пресечен в петък вечерта поради мрак, през днешния ден Димитров и Вавринка продължиха срещата си. Третата част стартира равностойно, както се развиваха и предходните два сета. Българинът и швейцарецът печелеха своите подавания, само че това се отдаваше с по-голяма лекост на Вавринка. Гришо от своя страна при два свои сервис-гейма спасяваше точки за пробив. Късметът обаче му изневери в деветия гейм, когато Стан Вавринка проби в гейм, в който Гришо водеше с 30:0, само че позволи поврат. Така първенецът на „ Ролан Гарос “ за 2015 година получи опция да сервира за успеха в мача. Тук обаче Димитров оказа забележителна опозиция на подаването на швейцареца, стигна до две благоприятни условия за пробив и при втората съумя да изравни за 5:5. След това българинът сполучливо взе сервиса си на нула. Вавринка отговори със същата успеваемост и се стигна до 6:6 и нов тайбрек сред двамата. В решителните разигравания Григор изтърва четири сетбола при 6:2 и се стигна до 6:6. Последва нов късмет за българина да завоюва частта, само че се стигна до ново тъждество. След това Вавринка стигна до мачбол, само че българинът не се даде и изравни за 8:8. Последва нов късмет на швейцареца, който този път се възползва и завоюва мача.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР