Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира колебливо, но успешно кампанията

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира колебливо, но успешно кампанията
Коментари Харесай

Гришо стартира с обрат кампанията си на Мастърса в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва нерешително, само че сполучливо акцията си на Мастърс шампионата в Париж. Българинът надви над представителя на домакините Юго Умбер в три сета, като първо сдаде първата част след 4:6, само че взе безапелационно идващите два сета с 6:1, 6:2 и се класира за втория кръг на шампионата.
Началото несъмнено беше мъчно за българина, който нямаше отговор на форхенда с доста топ спин на своя конкурент, а слабото показване на сервис разреши на Умбер да пробие Димитров. Гришо се опази от нов брейк, само че съобщи първия сет.
Въпреки това Григор не се отхвърли, а леко промени тактиката си. Все по-често той заемаше отбранителна позиция, усещайки съмненията в играта на френския представител. И разликата незабавно се видя - воден от опита си Димитров проби на два пъти, а Умбер изпусна мача от надзор и почна да бърка от ден на ден. Така в решаващата част Димитров проби в самото начало, не разреши на Умбер даже да се приближи до брейк точка и нанесе решителен удар с пробив в гейм №7.
Чисто статистически Димитров записа повече асове и уинъри в своя изгода, като осъществя 9 директни точки от сервис и записа убеден % от 62% вкаран първи начален удар. В идващия мач пък Гришо ще се изправи против положителния си познайник Давид Гофен, който сега е 12-и в света.
Как се разви дуелът на Григор Димитров вижте в SportLive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР