Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Гришо след успеха: Разчитах на физическата си форма

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open, откакто победи Мартон Фучович. Българинът сподели, че е знаел, че играта му не е на най-хубавото равнище, само че е разчитал на физическата си форма.

32-годишният Димитров призна, че му е било мъчно да се приспособи към тежките условия, само че е убеден, че е в добра физическа форма.

“Знаех, че играта ми не е на най-хубавото равнище, само че през днешния ден разчитах на нещо друго и това беше физическата ми форма ”, показа Григор.

„ Мартон е доста първокласен състезател. Той е измежду най-силните физически играчи в Тура. Знаех, че ще ми бъде доста мъчно още от първата точка. В началото не успявах да се приспособявам към изискванията. Тренирах няколко дни в Мелбърн преди шампионата, само че в първия сет топката непрекъснато ми бягаше. Не играх добре първоначално, само че от позиция на физическата кондиция бях на доста положително равнище и се стремях да остана по този начин до края “, добави Димитров.

„ Вие сте невероятни. През цялото време виждах толкоз доста български знамена и в двата края на корта. Беше отлично “.

„ С Мартон се познаваме от дълго време и сме в доста положителни връзки. Трудно е да гледаш състезател от неговия диаметър да изпитва проблеми в такива условия. Точно по тази причина обаче работим по време да предсезонната подготовка – да тестваме телата си и да се подготвим за това, което ни чака в Австралия. Не искам на никого такива неща, само че в спорта това се случва от време на време “.

В умозаключение Димитров бе запитан дали ще изгледа от трибуните мача сред Себастиан Офнер и Танаси Кокинакис, който ще дефинира идващия му конкурент в шампионата.

„ Може би от ледената вана, само че не и от трибуните. Феновете са невероятни поради това, че стоят тук часове наред в същото време. Със сигурност ще виждам мача сред Кокинакис и Офнер. Нямам желания против кого от тях да се изправя. И в двата случая ще се приготвя доста съществено и ще дам всичко от себе си. “

Димитров, чийто най-хубав резултат в Мелбърн е присъединяване на полуфинал, стартира мача по допустимо най-лошия метод, губейки първите осем точки, до момента в който се мъчеше да откри някакъв темп.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР