Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Най-после! Григор Димитров мина през много мъки, но победи за първи път от много време насам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на шампионата в Лос Кабос (Мексико). Гришо записа победа със 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5) против американеца Стив Джонсън, който е 94-и в света. Победата пристигна доста мъчно и с изявите си българинът изнерви почитателите си, защото беше на път да загуби извоюван мач. С това хасковлията постави край серията си от четири следващи провали и три поредни отпадания в първия кръг, написа Блиц. В идващия кръг противник на Димитров ще бъде аржентинецът Гуидо Пея.

ПЪРВИ СЕТ
Началото на мача не беше в интерес на Григор Димитров. Българин беше продънен още в първия си сервис-гейм и по този начин се оказа догонващ при 0:3. Гришо обаче върна пробива в деветия гейм за 4:5, а по-късно завоюва подаването си и изравни за 5:5. Така се стигна до тайбрек, в който българинът сподели по-добра игра и стигна до три сетбола, като завоюва първата част при втората си опция и 7:4 в тайбрека.

Winbet - същинската тръпка от успеха! (18+)

ВТОРИ СЕТ
В този сет играта беше извънредно равностойна. Всеки от двамата тенисисти печелеше подаването си. Ключов тук се оказа деветият гейм, когато Стив Джонсън направи пробив в доста значим миг и поведе с 5:4. След това американецът завоюва подаването си, а с това изравни и резултата в мача на 1:1.

ТРЕТИ СЕТ
Заключителната част на мача също стартира равностойно, също като предходния сет. Никой не взимаше преимущество до шестия гейм, когато Димитров съумя да пробие за 4:2. След това българинът завоюва подаването си и се оказа на един гейм от продобиване на мача. Джонсън обаче продължи да се бори и завоюва подаването си, а по-късно и проби подаването на Гришо. Последва мощен сервис-гейм на американеца, който той завоюва на нула и изравни на 5:5. Едва в този миг Димитров съумя да завоюва гейм и още веднъж да вземе задатък в резултата. Американецът експресно взе подаването си и прати решителния сет в тайбрек. В него българинът започва по-добре и поведе с 5:2, само че позволи равнене за 5:5. Гришо обаче завоюва идващите две точки, а с това взе и успеха в мача.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР