Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Григор: Знаех какво трябва да направя

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата от серията " Мастърс " в италианската столица Рим с награден фонд 3,854 милиона евро за първи път от 2014 година. Поставеният под номер 15 Димитров надви след поврат над представителя на домакините Яник Синер с 4:6, 6:4, 6:4 след съвсем два часа и половина игра.

" Той стартира доста мощно в първия сет. Игра доста добър тенис. Опитах се да намеря играта си. Върху това се концентрирах. Не играх най-хубавия си тенис, геймовете минаваха, пристигна и втория сет. Изведнъж бях със сет и с пробив обратно и трябваше да намеря метод да го върна. Успях незабавно, което ми оказа помощ ", разяснява хасковлията.

" Започнах добре третия сет, взех преднина. След това имах малко проблеми с неговата физическа игра. Той стартира да рискува и да удря мощно топката от всевъзможни позиции. Ситуацията беше деликатна в последните два гейма, имах и шанс, който беше добре пристигнал ", добави Димитров.

Българинът се възползва от едвам 4 от 13-е благоприятни условия. за пробив в мача, само че това не се оказа решаващо. " Знаех какво би трябвало да направя. Трябваше да приема, че пропуснах толкоз доста точки за пробив. Това беше основно. Трябваше да намеря метод, да се пробвам да подобря играта си при тези благоприятни условия, да се пробвам да влизам в разигравания, да се възползвам от възможностите си ", изясни той.

На четвъртфиналите Димитров ще играе против различен младок Денис Шаповалов (Канада). " Очаква ме още един тенисист от новата генерация, млад и пресен. Бил съм от другата страна, знам какво е. Сега мога да разгадавам повече на опита си ", съобщи българинът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР