Най-добрият български тенисист Григор Димитров прогресира с три места и

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров прогресира с три места и
Коментари Харесай

Григор Димитров прогресира с три места и от днес заема 26-а позиция в световната ранглиста

Най-добрият български тенисист Григор Димитров прогресира с три места и от през днешния ден заема 26-а позиция в международната класация.

Това се дължи на осминафинала му на „ Ролан Гарос “, с което добави 90 точки към актива си и сега има 1365.

Втора ракета на България още веднъж е Адриан Андреев, който изкачи девет позиции до 206-ата.

Димитър Кузманов пък слезе 15 места до номер 223. Тази седмица 29-годишният пловдивчанин ще играе на " Чалънджър " на клей в Братислава, където в първия кръг чака тенисист от квалификациите.

Шампионът от Париж Новак Джокович се върна отпред в ранглистата на АТР. Сърбинът, който завоюва 23-ата си купа от Големия шлем води със 7595 точки и измести Карлос Алкарас, който има 7175. Трети е Даниил Медведев, а четвъртото място е за финалиста на „ Ролан Гарос “ Каспер Рууд.

При дамите Виктория Томова загуби седем места в подреждането и е 79-а. Днес тя открива сезона на трева с дуел на WTA 250 шампионата в Нотингам, където ще играе в първия кръг против американката Елизабет Мандлик.

Гергана Топалова се завърна в топ 300, като изкачи пет позиции до номер 296. Сред първите 500 от българските тенисистки са още Изабелла Шиникова (№400) и Денислава Глушкова (№478).

Победителката в Париж Ига Швьонтек продължава да води в класацията на WTA, следвана от Арина Сабаленка и Елена Рибакина, която записа рекордно класиране, заемайки трето място.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР