Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Рафаел Надал с 6:3,

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Рафаел Надал с 6:3,
Коментари Харесай

Григор победи Надал в тренировъчен мач преди Уимбълдън

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Рафаел Надал с 6:3, 2:1 в подготвителен мач сред двамата преди старта на Уимбълдън след по-малко от седмица, заяви испанският публицист Мануел Санчес Гомес, който е участвал на спаринга.

Той отбелязва, че рекордьорът по трофеи от Големия шлем Надал е имал проблеми със сервиса си, като доста рядко е вкарвал първото си подаване и е позволил доста двойни неточности, до момента в който българинът е бил безукорен при излизанията си на мрежата. Двамата са решили да прекратят подготвителния си двубой  при 2:1 за Димитров във втория сет, като родният тенисист е водил с пробив.

Рафаел Надал и Новак Джокович към този момент са в Лондон и се готвят интензивно за старта на Уимбълдън, който е на 27 юни. Двамата ще вземат участие на демонстративния шампионат в Хърлингам, в който са дали поръчка да се включат още Каспер Рууд, Карлос Алкарас, Феликс-Оже Алиасим и други.

Надал завоюва първите два шампионата от Шлема за годината, а макар подозренията към присъединяване му на Уимбълдън, той публично разгласи, че ще играе на свещената трева.

На Уимбълдън няма да вземат участие първите двама в международната класация, като Даниил Медведев не е позволен до шампионата като руснак, а Александър Зверев се възвръща след тежката травма на глезена.

Григор Димитров ще е 18-и подложен. След отпадането си във втория кръг на шампионата Куинс предходната седмица, той взе решение да не взе участие в други шампионати през тази, а да се готви на кортовете на Уимбълдън.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР