Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в полуфиналите на турнира

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в полуфиналите на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби от Александър Зверев за седми пореден път

 Efbet2023 Horizontal
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в полуфиналите на шампионата от сериите АТП 250 в Чънду (Китай). Първата ни ракета загуби в два сета от Александър Зверев - 3:6, 6:7 (2), а дуелът продължи час и 49 минути.

Поражението е седмо следващо за Димитров против Зверев, който сега е 10-и в международната класация. В общия баланс българинът има единствено една победа в Базел през 2014 година Само през 2023 година загубите на хасковлията от този противник са четири. Преди това двамата се срещнаха на " Ролан Гарос ", " Мастърс " шампионата в Синсинати, както и на US Open. Бившият №3 в света не съумя да вземе и сет в първите два мача, до момента в който в Ню Йорк завоюва първия, само че по-късно позволи поврат.

Днес Димитров игра добре. Няколко неточности обаче в основните моменти оказаха своето въздействие. Зверев приключи срещата с девет аса и 86 % вкаран първи сервис. В целия конфликт германецът направи единствено 5 непредизвикани неточности. Българинът записва 9 уинъра и 5 непредизвикани неточности.

Полуфиналът бе трети за Димитров през 2023 година Той стигна до борба за трофея в Женева през май, изгубен от Николас Джари в два сета, а през лятото пък отпадна още веднъж на тази фаза във Вашингтон.

На финала Зверев ще срещне руснака Роман Сафиулин (№55). Той сервира изненада на шампионата, побеждавайки 18-ия в света и втори в схемата в Чънду Лоренцо Музети с 6:3, 6:4 за час и 29 минути.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР