Най-добрият български тенисист Григор Димитров не скри разочарованието си след

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров не скри разочарованието си след
Коментари Харесай

Григор Димитров: Разочарован съм от себе си

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не скри разочарованието си след отпадането в четвъртия кръг на Откритото състезание на Франция.

Поставеният под номер 28 Димитров изравни най-хубавото си класиране на " Ролан Гарос " от 2020 година, само че не съумя да доближи за първи път до четвъртфиналите, откакто нощес претърпя проваляне от олимпийския първенец Александър Зверев (Германия) с 1:6, 4:6, 3:6.

32-годишният хасковлия, който завоюва първите си три мача в Париж без изгубен сет, пропиля 14 благоприятни условия за пробив в мача, като позволи общо 50 непредизвикани неточности против единствено 14 печеливши удара.

Българинът пропусна своите шансове, изключително във втория сет, в който водеше с 4:2 и имаше четири благоприятни условия за пробив за 5:2, само че не се възползва. В следствие Зверев взе седем следващи гейма, с което осъществя поврат във втората част и дръпна с 3:0 в третата. Димитров изравни за 3:3, само че още веднъж не употребява инерцията и с нови три поредни гейма германецът си обезпечи крайната победа.

" Със сигурност мачът можеше да се развие по по-различен метод, в случай че бях взел този втори сет. Не съумях да покажа играта си в довечера. Разочарован съм от себе си. Със сигурност можех доста по-добре, само че тъпо ", разяснява Димитров в изявление за Емил Ефтимов от българската версия на " Евроспорт ".
 Григор Димитров е осминафиналист на
Григор Димитров е осминафиналист на " Ролан Гарос "!

Продължава без изгубен сет

" Това, че не съумях да покажа играта си, е нещото, което най-вече ме нервира. Особено във втория сет, имах толкоз доста благоприятни условия и в третия се върнах назад, само че просто за жал...случва се ", добави той.

Димитров приключи сезона на клей с край на шампионата в Женева, негов първи в Тура на АТП от февруари 2018 година, както и с изравнено най-хубаво показване в Париж.

" Трудно е сега да мисля за сезона на клей, изключително след този мач. Ще имам време да помисля след няколко дни. Мисля, че можеше и по-добре, имал съм и по-добри сезони на клей. Имаше неща, които не вървяха добре, изгубих някои значими мачове. Продължаваме напред, има още върху какво да работя. Надявам ме на тревата да съм по-добре ", сподели той.

Димчитров е декларирал присъединяване в три шампионата на трева преди " Уимбълдън ", в това число от квалификациите в лондонския " Куинс Клъб ", само че е допустимо да направи промени в програмата си.

" Ще поговорим с тима, ще забележим какви ще бъдат идващите ни стъпки, изключително след клей. Трябват няколко дни отмора сигурно. Ще приказвам с фитнес треньора. Може да има промени, по тази причина не желая да удостоверявам. Със сигурност желая да създадем колкото се може повече мачове ", изясни Димитров.

Първата ракета на България се надява до края на годината да бъде по-постоянен в изявите си и да продължи да развива играта си.

" Искам да се усъвършенствам и да имам това неизменност, както в последните седмици. За мен това е по-важно сега. Знам, че в случай че го направя, успехите ще дойдат. За момента съм на добър път, би трябвало да продължа по този метод и да задържа тялото на това равнище ", сподели той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР